Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ισχυροποιείται ο θεσμικός ρόλος της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ

Ισχυροποιείται ο θεσμικός ρόλος της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ

Για πρώτη φορά αποκτά θέση Αντιπροεδρίας στην Επιτροπή Τουρισμού του ΟΟΣΑ– Αντιπρόεδρος για το 2019 εξελέγη ο Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης Γ. Τζιάλλας

Η Ελλάδα για πρώτη φορά διεκδίκησε και απέκτησε θέση Αντιπροεδρίας στην Επιτροπή Τουρισμού του ΟΟΣΑ για το 2019, με πρωτοβουλία της Υπουργού Τουρισμού, κας  Έλενας Κουντουρά.  Αντιπρόεδρος  εξελέγη ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης, κ. Γιώργος Τζιάλλας.  Η εκλογή του έγινε στο πλαίσιο της 102ης συνεδρίασης της Επιτροπής στην έδρα του Οργανισμού στο Παρίσι.

Ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης, κ. Γιώργος Τζιάλλας με το Γενικό Γραμματέα του ΟΟΣΑ κ. Angel Gurria στην 102η συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού του ΟΟΣΑ στο Παρίσι

Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί την αναβάθμιση του ρόλου της Ελλάδας στο έργο ενός εκ των κορυφαίων οργάνων εκπροσώπησης του τουρισμού παγκοσμίως.  Η Επιτροπή Τουρισμού του ΟΟΣΑ συνεργάζεται στενά με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO) και την Οικονομική Συνεργασία Ασίας- Ειρηνικού (APEC), κράτη-μέλη του ΟΟΣΑ και συνεργαζόμενες χώρες, για τη διαμόρφωση διεθνών προτεραιοτήτων και πολιτικών στον τουρισμό.

Είχε προηγηθεί το 2017 η Ελληνική Προεδρία στην επετειακή 100η Συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού του ΟΟΣΑ,  με προεδρεύουσα την Υπουργό Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά.

Ο κ. Τζιάλλας παρουσίασε κατά τη διάρκεια της 102ης συνεδρίασης το έργο της κωδικοποίησης της τουριστικής νομοθεσίας, που ολοκλήρωσε με επιτυχία το Υπουργείο Τουρισμού και αποτέλεσε το πρώτο ολοκληρωμένο έργο κωδικοποίησης νομοθεσίας στην Ελλάδα. Η παρουσίαση έγινε με στόχο να αποτελέσει  παράδειγμα μελέτης  για την υλοποίηση αντίστοιχων έργων και από άλλακράτη-μέλη του ΟΟΣΑ και την παροχή τεχνογνωσίας.

Επίσης, ο κ. Τζιάλλας συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΟΣΑ κ. Angel  Gurria, με τον οποίο συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις στην πορεία του τουρισμού το 2018 και τις επιδόσεις-ρεκόρ της Ελλάδας στις αφίξεις, τα έσοδα και όλα τα τουριστικά μεγέθη.

Επιβεβαίωσαν την κοινή βούληση για στενότερη συνεργασία το επόμενο διάστημα μεταξύ του Υπουργείου Τουρισμού και του ΟΟΣΑ στη βάση των στρατηγικών προτεραιοτήτων που έχει θέσει η Ελλάδα για την ανάπτυξη του τουρισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.