Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Επίσκεψη του πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας, κ. Σουσόκ Λιμ, στο Ιστορικό...

Επίσκεψη του πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας, κ. Σουσόκ Λιμ, στο Ιστορικό Πολεμικό Μουσείο

Το Ιστορικό Πολεμικό Μουσείο, υποδέχθηκε την Τετάρτη το πρωί τον πρέσβη της Νότιας Κορέας, Σουσόκ Λιμ, ο οποίος ξεναγήθηκε στους χώρους από τον ιδρυτή του Μουσείου, πρώην υπουργό και βουλευτή, Αναστάσιο Λιάσκο.

Ο κ. Λιμ στάθηκε ιδιαίτερα στην αναπαράσταση όπου αποτυπώνεται μια πολύ σημαντική αναμέτρηση από τον πόλεμο της Κορέας και συγκεκριμένα η μάχη για την υπεράσπιση του υψώματος 381, βορειοδυτικά της πόλης Ισκσόν, από τον 3ο λόχο του Ελληνικού Εκστρατευτικού Σώματος, τον Ιανουάριο του 1951.

Ο πρέσβης της Κορέας, ο πατέρας του οποίου είχε πολεμήσει με τις δυνάμεις του Ο.Η.Ε. (Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών) εναντίον των εισβολέων, με ιδιαίτερη συγκίνηση εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του απέναντι στους Έλληνες που πολέμησαν μαζί με τους προγόνους του και δήλωσε ότι δεν έχει ξαναδεί τόσο ζωντανή αναπαράσταση.

Ανακοίνωσε μάλιστα την επιθυμία και την πρόθεσή του, να μεριμνήσει ώστε να μπορέσουν να επισκεφθούν το μουσείο, όλοι οι παλαίμαχοι του πολέμου της Κορέας. Η κ. Χριστίνα Τετράδη, σύζυγος του ιδρυτή κ. Αναστασίου Λιάσκου και ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Galaxy, στην είσοδο του οποίου βρίσκεται το Μουσείο, είπε στον πρέσβη ότι θα παράσχει φιλοξενία σε όσους βετεράνους θελήσουν και μπορέσουν να το επισκεφθούν.

Χαρακτηριστικό, επίσης, είναι το μήνυμά του Πρέσβη στο βιβλίο επισκεπτών του Μουσείου, στο οποίο έγραψε στην γλώσσα του: «Η Δημοκρατία της Κορέας και ο λαός της θα είναι πάντοτε ευγνώμονες για την ύψιστη θυσία όλων των Ελλήνων βετεράνων του πολέμου της Κορέας».

Ο κ. Σουσόκ Λιμ, δεν έκρυψε την συγκίνησή του, όταν ο ιδρυτής του Ιστορικού Πολεμικού Μουσείου, κ. Αναστάσιος Λιάσκος, του δώρισε μεταξύ άλλων και ένα αυθεντικό στρατιωτικό παγούρι του Ελληνικού Εκστρατευτικού Σώματος της Κορέας.

Ένας από τους λόγους της επίσκεψης του κ. πρέσβη, ήταν για να δει από κοντά και τα σημεία στα οποία γυρίστηκε η πολύ επιτυχημένη κορεατική τηλεοπτική σειρά «οι απόγονοι του Ήλιου», η οποία συνετέλεσε στην εκτόξευση του αριθμού των Κορεατών και Κινέζων επισκεπτών στην Ζάκυνθο.

Στο πλαίσιο αυτό, ξεναγήθηκε από την κ. Χριστίνα Τετράδη και τον κ. Αναστάσιο Λιάσκο, που ως γενικός γραμματέας Τουρισμού είχε οργανώσει την προσπάθεια προσέλκυσης Κορεατών τουριστών στην Ζάκυνθο, στους χώρους του ξενοδοχείου Galaxy, στο οποίο είχαν φιλοξενηθεί οι συντελεστές της σειράς, συζητώντας παράλληλα για την περαιτέρω ενίσχυση του τουρισμού της Ζακύνθου, από τις ασιατικές χώρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.