Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ανδρέας Ανδρεάδης: Ας είμαστε φειδωλοί στις προβλέψεις μας για τον τουρισμό το...

Ανδρέας Ανδρεάδης: Ας είμαστε φειδωλοί στις προβλέψεις μας για τον τουρισμό το 2019 και 2020

«Πιστεύω πως τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι δύσκολα για τον τουρισμό στις μεσογειακές χώρες, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ισπανία και Πορτογαλία, λόγω της οικονομικής κρίσης του Brexit καθώς και το άνοιγμα παραδοσιακών αγορών όπως η Αίγυπτος και η Τουρκία. Ας είμαστε φειδωλοί λοιπόν στις προβλέψεις μας. Θα περιμένουμε και θα δούμε».Τόνισε ο Ανδρέας Ανδρεάδης, CEO της Σανη ΑΕ και επίτιμος πρόεδρος του ΣΕΤΕ, στην τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια του 2ου Διεθνούς Forum Φιλοξενίας του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου.

«Η Ελλάδα, σημείωσε, φέρνει πολλά εμπόδια στους επενδυτές, που παραπέμπουν σε εξωτικές χώρες όπως είπε. Όσον αφορά τα έσοδα η Ελλάδα μπορεί να προχωρήσει πολύ προς τα πάνω. Εάν η Ελλάδα καταφέρει να έχει το τουριστικό προϊόν της Ισπανίας και να φέρει το μέσο έσοδο που έχει η Ισπανία ανά επισκέπτη θα είχε σήμερα 25 δις έσοδα, αντι 16 δις που έχει τώρα». Ελκυστικός προορισμός για επενδύσεις είναι η Ελλάδα, σύμφωνα με τα λεγόμενά του Σπύρου Σπυρόπουλου, Senior advisor της Oaktree Capital Management, και ο Ελληνικός τουρισμός.

Ο τουρισμός πολυτελείας πρέπει να αυξηθεί κατά ένα 5% τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα, ώστε έτσι να αυξηθούν και τα έσοδα, υποστήριξε στο ίδιο πάνελ ο Στέλιος Κουτσιβίτης, Διευθύνων σύμβουλος της Αστή Παλάς Βουλιαγμένης. 

Πρέπει να γίνουν επενδύσεις, συνέχισε, σε πολυτελείς κατοικίες, μαρίνες, σύνθετα ξενοδοχειακά συγκροτήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.