Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ρεκόρ Βρετανών τουριστών στην Ελλάδα, με 3,3 εκατομμύρια επισκέπτες το 2018 και...

Ρεκόρ Βρετανών τουριστών στην Ελλάδα, με 3,3 εκατομμύρια επισκέπτες το 2018 και ισχυρή άνοδο άνω του 10% των προκρατήσεων για το 2019

Η Υπουργός Τουρισμού ΄Ελενα Κουντουρά με τους εκπροσώπους του Ομίλου Thomas Cook , το Γ.Γ. του ΕΟΤ Κωνσταντίνο Τσέγα, την Αντιπρόεδρο του ΔΣ ΕΟΤ Αγγελική Χονδροματίδου, τον Διευθυντή Έρευνας & Αγοράς του ΕΟΤ Πέτρο Σαγάνα, και την Προισταμένη ΕΟΤ Μ. Βρετανίας & Ιρλανδίας Έμυ Αναγνωστοπούλου

Συναντήσεις της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση World Travel Market του Λονδίνου

Νέο ρεκόρ καταγράφουν οι αφίξεις Βρετανών τουριστών στην Ελλάδα, με 3,3 εκατομμύρια επισκέπτες το 2018, και με  ισχυρή άνοδο άνω του 10% ξεκίνησαν οι προκρατήσεις για το 2019.

Η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά πραγματοποίησε, στο πλαίσιο της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης World Travel Market στο Λονδίνο, επαφές και συναντήσεις με παράγοντες της διεθνούς τουριστικής αγοράς και τους επικεφαλής της βρετανικής τουριστικής βιομηχανίας με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των πακέτων και προγραμμάτων το 2019, σε συνέχεια της αύξησης του 2017 και του 2018.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρουσιάστηκαν:

  • Το 2018 θα «κλείσει» με υψηλή αύξηση 11% των αφίξεων σε σχέση με το 2017. Για πρώτη φορά ο αριθμός των Βρετανών τουριστών στην Ελλάδα θα ξεπεράσει τα 3,3 εκατομμύρια.
  • Αύξηση 10% καταγράφεται ήδη στις προκρατήσεις για το 2019.
  • Η Ελλάδα μετά από τις στοχευμένες συμφωνίες και  προωθητικές ενέργειες την τελευταία διετία, κατείχε το 2017 την τρίτη θέση στις προτιμήσεις του βρετανικού ταξιδιωτικού κοινού  και το 2018αναρριχήθηκεαποτελώντας πλέον τον δεύτερο πιο δημοφιλή προορισμό των Βρετανών παγκοσμίως.
Η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά με τον Επίτιμο Πρόεδρο του ΣΕΤΕ Ανδρέα Ανδρεάδη, τον Γενικό Διευθυντή του ΣΕΤΕ Γιώργο Αμβράζη, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και την Αντιπρόεδρο του ΔΣ του ΕΟΤ Αγγελική Χονδροματίδου

Οι εκπρόσωποι των ταξιδιωτικών ομίλων και των αεροπορικών εταιρειών στις συναντήσεις τους με την Υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, επιβεβαίωσαν την υψηλή τουριστική ζήτηση για την Ελλάδα, στην οποία συνέβαλε η επιτυχημένη προώθηση νέων θεματικών τουριστικών προϊόντων και νέων ελληνικών προορισμών και η ενίσχυση της συνδεσιμότητας με νέες απευθείας πτήσεις από περισσότερα βρετανικά αεροδρόμια  προς περισσότερα ελληνικά, σε συνέχεια των περσινών διαπραγματεύσεων και συμφωνιών με το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ.

Εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την εξαιρετική συνεργασία που έχουν καθιερώσει με το Υπουργείο και τον ΕΟΤ και τόνισαν ότι με βάση τα πολύ θετικά αποτελέσματα του 2018,  σχεδιάζουν επέκταση των τουριστικών προγραμμάτων τους για το 2019.

Στις προγραμματισμένες συναντήσεις,  συμμετείχε  επίσης ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ κ. Κωνσταντίνος Τσέγας, η Διευθύντρια του Γραφείου Υπουργού και Αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΕΟΤ, κα Αγγελική Χονδροματίδου, και η Προϊσταμένη του ΕΟΤ Μ. Βρετανίας & Ιρλανδίας, κα Έμυ Αναγνωστοπούλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.