Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Μπροσούρα και Δράσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την 20ή Νοεμβρίου-Παγκόσμια Ημέρα...

Μπροσούρα και Δράσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την 20ή Νοεμβρίου-Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού

Η Μυρσίνη Ζορμπά ανοίγει διάλογο με μαθητές  στο Αμφιθέατρο του ΥΠΠΟΑ

Η Διεθνής Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού έχει υπογραφεί από 192 χώρες, έχει κυρωθεί από τη Βουλή των Ελλήνων τo 1992 και αποτελεί νόμο του κράτους. Για τη χώρα μας,  ο φετινός εορτασμός της Ημέρας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, στις 20 Νοεμβρίου, είναι ιδιαίτερα σημαντικός, τώρα που βγαίνει από την κρίση, προκειμένου να σχεδιάσουμε και να δεσμευτούμε όλοι, σε ένα πολυετές μακροπρόθεσμο εθνικό σχέδιο για τον σεβασμό του Παιδιού-Πολίτη και των δικαιωμάτων του.

Με την επιθυμία να ανοίξει ένας ουσιαστικός και δυναμικός διάλογος για τα δικαιώματα των παιδιών, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού πήρε την πρωτοβουλία να διοργανώσει και να συντονίσει αύριο Τρίτη 20 Νοεμβρίου,  Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού μια μεγάλη βεντάλια συζητήσεων, εκδηλώσεων, ξεναγήσεων, δράσεων πανελλαδικής εμβέλειας που ξεκινούν από τα ίδια τα παιδιά και ιδιαίτερα τα παιδιά και τους νέους των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, απευθύνονται στα παιδιά, στους νέους και στο ευρύ κοινό των μεγάλων και φθάνουν μέχρι και την τηλεοπτική συχνότητα της ΕΡΤ! Με την ίδια αφορμή έχει εκδώσει μια αφίσα αλλά και μια μπροσούρα (βλ. επισυναπτόμενα αρχεία) όπου αναγράφονται τα 45 Δικαιώματα του Παιδιού όπως αναφέρονται στη Διεθνή Σύμβαση του ΟΗΕ.

Την αυριανή ημέρα η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά θα συμμετάσχει μαζί με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου στην εκδήλωση για τα παιδιά που διοργανώνει η Προεδρία της Δημοκρατίας ( 10.30 π.μ.) Στη συνέχεια θα συμμετάσχει σε ανοιχτές συζητήσεις για τα δικαιώματα των παιδιών με μαθητές τριών Δημοτικών σχολείων (Διαπολιτισμικό, Μουσικό, ΕΠΑΛ) καθώς και με μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων. Οι συζητήσεις θα πραγματοποιηθούν στο Αμφιθέατρο του ΥΠΠΟΑ (12.00-13.30 και 14.00-15.30 αντίστοιχα) με τη συμμετοχή δασκάλων, πανεπιστημιακών, ψυχολόγων, επιμελητών ανηλίκων, εκπροσώπων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, του Συνήγορου του Πολίτη, του Δήμου Αθηναίων κ.ά. Η Μυρσίνη Ζορμπά θα ξεναγηθεί στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο μαζί με τους νέους από τα Κέντρα Κράτησης Ανηλίκων Κορίνθου (13.30) και στις 16.00 θα είναι προσκεκλημένη να μιλήσει στην ΕΡΤ όπου θα ξεκινήσει τρίωρος Μαραθώνιος για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Εκεί θα παρουσιαστούν και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που οργανώνει το ΥΠΠΟΑ.

Αύριο Τρίτη, Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού διοργανώνουν εμπνευσμένες εκδηλώσεις και δράσεις για τα παιδιά και τους νέους επτά Δημόσια Μουσεία και δεκατέσσερις Εποπτευόμενοι Φορείς του ΥΠΠΟΑ. Το αναλυτικό πρόγραμμα επισυνάπτεται.

Παράλληλα, το ΥΠΠΟΑ βρίσκεται σε συνεννόηση με οκτώ ακόμη Υπουργεία, τρεις Περιφέρειες, δεκαοκτώ Δήμους και… το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο, και φιλοξενεί στην ιστοσελίδα του www.culture.gr  ένα σύνολο 123 δικών του και άλλων εκδηλώσεων για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.