Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά εγκαινίασε την έκθεση XENIA 2018 και παρουσίασε...

Η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά εγκαινίασε την έκθεση XENIA 2018 και παρουσίασε στο 2ο Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας του ΞΕΕ τις νέες νομοθετικές παρεμβάσεις για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού

Την επαγγελματική τουριστική έκθεση XENIA 2018 εγκαινίασε η Υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, στο Metropolitan Expo της Αθήνας, παρουσία των παραγόντων  της εγχώριας τουριστικής βιομηχανίας και εκπροσώπων επιχειρήσεων όλων των παραγωγικών κλάδων που συνδέονται με τον τουρισμό.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, η Υπουργός χαιρέτισε στην έναρξη του 2ου Διεθνούς Φόρουμ Φιλοξενίας του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, και παρουσίασε τα αποτελέσματα της τετραετίας 2015 – 2018 στην τουριστική ανάπτυξη, καθώς και το σχεδιασμό για τα επόμενα χρόνια.

Για το 2019 τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά από τις περισσότερες ξένες αγορές, και ανέφερε ότι οι προκρατήσεις έχουν ξεκινήσει με νέα αύξηση σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Η Υπουργός ανακοίνωσε ότι κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Τουρισμού, το πρώτο στην Ελλάδα για  το θεματικό τουρισμό και τις ειδικές μορφές τουρισμού, που περιλαμβάνει επίσης ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας της τουριστικής αγοράς.

«Δημιουργούμε ένα νέο σύγχρονο πλαίσιο που χρειάζεται η ελληνική αγορά, μέσα από το οποίο «ανοίγουμε» το δρόμο  για την ανάπτυξη νέων τουριστικών προϊόντων και νέων  επαγγελματικών δραστηριοτήτων στον θεματικό τουρισμό, που θα αποφέρει νέα έσοδα και περισσότερες θέσεις εργασίας»,τόνισε χαρακτηριστικά.

Επίσης, αναφέρθηκε εκτενώς στο έργο του Υπουργείου Τουρισμού για την δημιουργία ενός σύγχρονου πλαισίου λειτουργίας των  τουριστικών και ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, καθώς και στην πρόσφατη υπουργική απόφαση για την κατάταξη των ξενοδοχείων στο σύστημα των αστεριών έως τις 31 Οκτωβρίου 2019 σύμφωνα με την οποία:

  • εισήχθησαν νέα κριτήρια για την προσβασιμότητα και εξυπηρέτηση των ΑμεΑ
  • θεσπίστηκαν οι προδιαγραφές λειτουργίας των παραδοσιακών καταλυμάτων  σε κτίρια αρχιτεκτονικής κληρονομιάς.
  • προβλέφθηκαν νέα προαιρετικά βαθμολογούμενα κριτήρια μοριοδότησης, μεταξύ των οποίων και για το σήμα  πιστοποίησης “BoutiqueHotel” του ΞΕΕ με στόχο την αναβάθμιση και τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος.
  • δίδεται η δυνατότητα σε περισσότερα ακίνητα που είναι εκτός χρήσης σήμερα σε όλη την χώρα, να αξιοποιηθούν και να λειτουργήσουν ως ξενοδοχεία.

Η κα Κουντουρά αναφέρθηκε  στο αναπτυξιακό σχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού για τα επόμενα χρόνια με πυρήνα τη βιώσιμη και ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη, και με στόχο την κινητοποίηση νέων επενδύσεων υψηλής προστιθέμενης αξίας σε όλη την Ελλάδα.Τόνισε τη σημαντική συμβολή του ξενοδοχειακού και ευρύτερου τουριστικού κλάδου στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών φιλοξενίας, και εξήρε την συνεισφορά των εργαζομένων που  προσδίδουν υπεραξία στο ελληνικό τουριστικό προϊόν, τονίζοντας ότι  «ο τουρισμός και κάθε δραστηριότητα γύρω από αυτόν έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο».

Πρόσθεσε  ότι προσβλέπει  σε ακόμη πιο στενή συνεργασίαώστε «η  Ελλάδα να πρωταγωνιστήσει στην τουριστική ανάπτυξη και τα επόμενα χρόνια, και ο τουρισμός να κινητοποιήσει νέα οριζόντια και πολλαπλάσια οφέλη για όλους», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.