Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΕΛΕΥΣΙΝΑ 2021: Συνάντηση «Πολιτισμός 2030» – Είναι η Τέχνη Πρωτεύουσα;

ΕΛΕΥΣΙΝΑ 2021: Συνάντηση «Πολιτισμός 2030» – Είναι η Τέχνη Πρωτεύουσα;

Με το βλέμμα στη διαμόρφωση των πολιτιστικών όρων ανάπτυξης της επόμενης δεκαετίας, η Συνάντηση «Πολιτισμός 2030» πραγματοποιείται από την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018 στην Ελευσίνα, έχει στόχο να δημιουργήσει έναν χώρο συνάντησης μεταξύ καλλιτεχνών, επιμελητών και επαγγελματιών του πολιτιστικού χώρου, από τη μια μεριά, θεσμικών πολιτιστικών διοργανωτών, στελεχών  της τοπικής αυτοδιοίκησης και των περιφερειών, από την άλλη, καθώς και θεωρητικών και επιστημόνων. Στόχος είναι μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης που αφορά στην αειφόρο πολιτιστική ανάπτυξη των πόλεων και των περιφερειών της χώρας κατά την επόμενη δεκαετία, καθώς και στις καλές πρακτικές σε επίπεδο πολιτιστικής αποκέντρωσης που εμφανίζεται στην Ευρώπη τις τελευταίες δεκαετίες.

Με το βλέμμα στη διαμόρφωση των πολιτιστικών όρων ανάπτυξης της επόμενης δεκαετίας, η Συνάντηση «Πολιτισμός 2030» έχει στόχο να δημιουργήσει έναν χώρο συνάντησης μεταξύ καλλιτεχνών, επιμελητών και επαγγελματιών του πολιτιστικού χώρου, από τη μια μεριά, θεσμικών πολιτιστικών διοργανωτών, στελεχών  της τοπικής αυτοδιοίκησης και των περιφερειών, από την άλλη, καθώς και θεωρητικών και επιστημόνων. Ανοίγουμε μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης που αφορά στην αειφόρο πολιτισμική ανάπτυξη των πόλεων και των περιφερειών της χώρας κατά την επόμενη δεκαετία, καθώς και στις καλές πρακτικές σε επίπεδο πολιτιστικής αποκέντρωσης.

Μέσα από αυτή την τετραήμερη Συνάντηση που περιλαμβάνει τρεις κεντρικές ομιλίες, δεκαοκτώ ομάδες εργασίας, συναντήσεις δικτύωσης και την «Καλλιτεχνική Παραγωγή από Μέσα», δηλαδή τις δράσεις που βρίσκονται σε μία ενδιάμεση περιοχή μεταξύ καλλιτεχνικού έργου και συζήτησης, προσεγγίζουμε ζητήματα πολιτικής του πολιτισμού, καλλιτεχνικής παραγωγής, θεσμικού πλαισίου, συνεργασιών, όπως επίσης και καλών πολιτιστικών και καλλιτεχνικών πρακτικών.

Οι ομάδες εργασίας εντάσσονται στις παρακάτω θεματικές

  • Ζητήματα Πολιτικής του Πολιτισμού
  • Το πεδίο της καλλιτεχνικής παραγωγής
  • Το πεδίο της πολιτισμικής βιομηχανίας
  • Η πόλη ως περιβάλλον, μνήμη και ζωντανή κοινωνία

Η Συνάντηση, επίσης, περιλαμβάνει συναντήσεις δικτύωσης όπως το «Τετ-α-Τετ», τις «Νέες Ιδέες Μόνες Ψάχνουν», τις Βραδινές Συναντήσεις και την «Καλλιτεχνική Παραγωγή από Μέσα», η οποία περιλαμβάνει τις «Δράσεις που Αλλάζουν την Πόλη» και τα Συμπόσια. Την τελευταία μέρα της Συνάντησης, Κυριακή 11 Νοεμβρίου, θα παρουσιαστούν τα συμπεράσματα των ομάδων εργασιών αλλά και προγράμματα της Ελευσίνας 2021.

Για το καλλιτεχνικό πρόγραμμα που πραγματοποιείται παράλληλα με τη Συνάντηση, πατήστε εδώ ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.eleusis2021.eu.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα της Συνάντησης, πατήστε εδώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.