Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Για τη προστασία, ανάδειξη και τη βιώσιμη ανάπτυξη της Μεσαιωνικής Πόλης της...

Για τη προστασία, ανάδειξη και τη βιώσιμη ανάπτυξη της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου υπεγράψαν Μνημόνιο Συνεργασίας τα συναρμόδια υπουργεία, τοπική αυτοδιοίκηση και φορείς

Στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας προχώρησαν το Σάββατο 3 Νοεμβρίου, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Ρόδου στο πλαίσιο του συνεδρίου για την 30η επέτειο της ένταξης της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας αποτελεί ένα ισχυρό και αποφασιστικό βήμα γα τη σύναψη το επόμενο διάστημα Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης για την προστασία, την ανάδειξη, τη διαχείριση και τη βιώσιμη ανάπτυξη της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου, ως ενεργού οικισμού που αποτελεί μνημειακό σύνολο παγκόσμιας εμβέλειας.

Με το Μνημόνιο Συνεργασίας προσδιορίζονται με σαφήνεια οι στόχοι και οι δράσεις στις οποίες δεσμεύονται τα συμβαλλόμενα μέρη και τίθεται αυστηρό χρονοδιάγραμμα τεσσάρων μηνών για την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτιστικής Σύμβασης.

Στην ομιλία του στο συνέδριο, ο Υφυπουργός Πολιτισμού Κώστας Στρατής αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη αξία και την οικουμενική εμβέλεια του πολιτισμικού αποθέματος της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου, καθώς και στη σημασία της προστασίας και της ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς για τη βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη του τόπου.

Ο κ. Στρατής επισήμανε την ανάγκη να πυκνώσουν και να εξειδικευτούν οι συνέργειες μεταξύ της κεντρικής Κυβέρνησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη βιωσιμότητα, την ανθεκτικότητα, την ανάδειξη και τη βέλτιστη αξιοποίηση του μνημειακού αποθέματος της Μεσαιωνικής Πόλης, πάντα σε σύνδεση με τη σύγχρονη ζωή, την κατοικία και τη λελογισμένη τουριστική ανάπτυξη, με επίκεντρο τον πολιτισμό. Ανάγκη που έρχεται να καλύψει η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας για τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.