Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Έναρξη της λειτουργίας Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου

Έναρξη της λειτουργίας Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου

Celestyal Cruises

Την έναρξη λειτουργίας Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου,προανήγγειλε ο κ. Κουβέλης, ενώ ανέφερε ότι σήμερα λειτουργούν στη χώρα έντεκα σχολές από τις οποίες αποφοιτούν άρτια εκπαιδευμένοι αξιωματικοί, πλοίαρχοι και μηχανικοί.

«Η ναυτιλία μας συμμετέχει σημαντικά στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της χώρας. Η εκπαίδευση και η διαρκής επιμόρφωση των στελεχών του Εμπορικού μας Ναυτικού, αποτελεί για εμάς τον ακρογωνιαίο λίθο για την ασφαλή ναυσιπλοΐα, αλλά και για την ανάπτυξη της ναυτιλίας» τόνισε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης κατά την τελετή ορκωμοσίας των πρωτοετών σπουδαστών της Σχολής Πλοιάρχων στην ΑΕΝ Κύμης.

Τόνισε ότι το σύνολο των σπουδαστών σε όλες τις σχολές ανέρχεται σε περίπου 4.900.

Ο κ. Κουβέλης πρόσθεσε ότι το υπουργείο έχει προχωρήσει από τον Ιανουάριο του 2015 σε συγκεκριμένα βήματα προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των προγραμμάτων εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των στελεχών του Εμπορικού Ναυτικού. Αναφέρθηκε στις προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού που θα καλύπτουν πάγιες ανάγκες.

Τόνισε επίσης ότι είναι συνειδητή επιλογή του υπουργείου να προχωρήσει στην αλλαγή του θεσμικού πλαισίου προκειμένου να εκσυγχρονισθούν ο εσωτερικός κανονισμός και ο κανονισμός σπουδών των σχολών, συμπληρώνοντας ότι η πολιτική ηγεσία είναι ανοιχτή σε κάθε πρόταση που μπορεί να συμβάλλει στην ενίσχυση του περιεχομένου των σπουδών και στη βελτίωση των συνθηκών διδασκαλίας και για τους σπουδαστές, αλλά και για τους εκπαιδευτικούς.

O κ. Κουβέλης επισκέφτηκε το Λιμεναρχείο Κύμης, όπου ο λιμενάρχης ανθυποπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος, Ευάγγελος Λάμπρου, του δήλωσε ότι είναι ο πρώτος υπουργός Ναυτιλίας που επισκέπτεται το Λιμεναρχείο και τον ευχαρίστησε. Ο κ. Κουβέλης απάντησε ότι είναι τιμή του η επίσκεψη στη Λιμενική Αρχή Κύμης, και ότι το υπουργείο υποστηρίζει πλήρως το έργο του Λιμενικού Σώματος ακόμα και με νομοθετικές ρυθμίσεις, δεδομένων των συνθηκών και των προβλημάτων που προέκυψαν μετά από οκτώ χρόνια μνημονίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.