Αρχική Γαστρονομία Healthy Foods for Growing Up στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Αρχιμαγείρων

Healthy Foods for Growing Up στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Αρχιμαγείρων

Celestyal Cruises
Την Τρίτη 16 Οκτωβρίου του 2018 έλαβε χώρα στον Πειραιά και συγκεκριμένα στο 28ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, ένα διαδραστικό εκπαιδευτικό παιχνίδι με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αρχιμαγείρων την 20η Οκτωβρίου.
Η εκδήλωση αυτή είχε σκοπό να προάγει τη μαγειρική τέχνη στα παιδιά, κάνοντας την υγιεινή διατροφή διασκεδαστική κι ελκυστική γι’ αυτά. Στην παιδική αυτή γιορτή «Healthy Foods for Growing Up», τα παιδιά έμαθαν υγιεινές συνήθειες διατροφής και μέτρα ασφαλείας- υγιεινής ενώ ταυτόχρονα πειραματίστηκαν και διασκέδασαν μαγειρεύοντας διάφορες συνταγές της διοργανώτριας Chef Ευανθίας Βοναζούντα, Culinary Judge WACS- Διευθύντρια Τμήματος Γυναικών της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ»  http://www.chefsclubofattica.com/1795-2/ – Καθηγήτρια Μαγειρικής Τέχνης ΙΕΚ Πειραιά, πάντα με την εποπτεία της ίδιας και της ομάδας της, ενώ επίσης δοκίμασαν την κάθε μαγειρική δημιουργία τους σε συνοδεία με smoothies.
Επιλεγμένα σχολικά τμήματα που έλαβαν μέρος στο μαγειρικό αυτό παιχνίδι ήταν η Τρίτη (Γ’) Δημοτικού του σχολείου. Συγκεκριμένα, 50 μαθητές του 28ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά ήρθαν σε επαφή με διάφορες μαγειρικές τεχνικές κ δημιούργησαν υγιεινά πιάτα βάσει των συνταγών της διοργανώτριας Chef.
Στους μικρούς μάγειρες μοιράστηκαν αναμνηστικά δώρα όπως οι χειροποίητες μαγειρικές στολές που φτιάχτηκαν ειδικά για τα παιδιά, τα βιβλία συνταγών που δημιούργησαν τα ίδια τα παιδιά κατά την εκδήλωση, πιστοποιητικά συμμετοχής στο μαγειρικό παιχνίδι κι όλα αυτά μέσα σε χρωματιστή τσαντούλα που περιείχε φρούτα, λαχανικά κι εμφιαλωμένο νερό. Μέγας χορηγός της εκδήλωσης ήταν η Nestle. Ευχαριστούμε θερμά το μουσικό εστιατόριο ΤΟ ΠΥΡΟΦΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ για τη χορηγία του, την εταιρεία BALLY NUTS για την χορηγία της σε ξηρούς καρπούς, την εταιρεία ΣΙΔΕΡΗΣ για τη συμβολή του στις μαναβικές ύλες, τον κύριο Πόλλια Κων/νο για την παραχώρηση εξοπλισμού μαζικής εστίασης, την εταιρεία ΔΙΑΝΟΜΕΥΣ για τη συμβολή του στις πρώτες ύλες και την εταιρεία Γ.ΑΝΔΡΑΛΗΣ- Γ.ΠΑΠΑΓΓΕΛΗΣ ΟΕ για τη συμβολή τους σε πρώτες ύλες.
Ιδιαίτερη ευχαριστία στον Αγροκτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Αττικής για την χορηγία γάλακτος και γιαούρτης όπως επίσης και τη φάρμα ONNOS FARM- Αφοί ΠΑΠΛΙΑΚΑ για την χορηγία γάλακτος γαϊδάρας.
Παράλληλα, στο πλαίσιο διεξαγωγής της εκδήλωσης για την υγιεινή παιδική διατροφή, πραγματοποιήθηκε συνεχιζόμενη παρουσίαση ξεκινώντας από την βρεφική ηλικία των 6 μηνών και την εισαγωγή των στέρεων τροφών. Πρόκειται για το πρώτο διαδραστικό σεμινάριο που αφορά στην πρώτη γνωριμία των βρεφών με το μαγικό κόσμο των τροφών, δίνοντας τις σωστές βάσεις μέσα από τα μάτια επαγγελματιών υγείας ειδικών στα θέματα διατροφής.
Την συζήτηση συντόνιζε μια ομάδα επιστημόνων μαιών, ειδικές σε θέματα μητρικού θηλασμού και καταρτισμένες σε θέματα βρεφικής διατροφής. Στο τέλος του σεμιναρίου δώθηκε πλούσια βιβλιογραφία όπως και οι νέες συστάσεις για την εισαγωγή στέρεων τροφών στον 1ο χρόνο ζωής του Υπουργείου Υγείας.
Πάνω στο θεωρητικό αυτό κομμάτι, δημιουργήθηκαν υπέροχες συνταγές βασισμένες σε επιστημονικά δεδομένα και παρουσιάστηκαν μαγειρικές τεχνικές για τη σωστή κι ασφαλή δημιουργία της βρεφικής τροφής από τη διοργανώτρια Executive Chef Ευανθία Βοναζούντα και την ομάδα της. Η μοναδική Νεράιδα Melenia ClownDoctor κι η ομάδα της κράτησε συντροφιά στους μικρούς μας φίλους με τα παιχνίδια και τα μαγικά της κόλπα! Κοντά μας στην πρωτοποριακή αυτή εκδήλωση, βρέθηκε η Πρόεδρος του Τμήματος Γυναικών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων WACS και Πρόεδρος της Παγκόσμιας Επιτροπής για την Παγκόσμια Ημέρα Αρχιμαγείρων κυρία Joanna Ochniak. Ευχαριστούμε θερμά το μουσικό μεζεδοπωλείο ΤΟ ΠΥΡΟΦΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ για την χορηγια του, την Νεράιδα Melenia ClownDoctor για την χορηγία της, την KITE ΕΛΛΑΣ για την παραχώρηση εξοπλισμού δημιουργίας ατομικής τράπεζας μητρικού γάλακτος και εξοπλισμού παιδικής διατροφής όπως επίσης και τις εισηγήτριες του σεμιναρίου: Φανή Πεχλιβάνη, Μαία- Αντιπρόεδρος Εθνικού Συμβουλίου Ελληνίδων- Αντιπρόεδρος Συλλόγου Φίλων Μητρικού Θηλασμού. Μαρία Κιούρτη, Μαία- Πρόεδρος Μαιών ΣΕΜΜ- Εκπαιδεύτρια Εκπαιδευτών Μητρικού Θηλασμού. Ελένη Σερπετίνη, Μαία- Ελεύθερη Επαγγελματίας. Έρρικα Κοκκόση, Μαία- ΜΚΟ και Στέλλα Λεγάκη, Μαία- Κέντρο Υγείας Αμοργού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.