Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η Θεσσαλονίκη σε δημοφιλή τηλεοπτική εκπομπή της Εσθονικής τηλεόρασης

Η Θεσσαλονίκη σε δημοφιλή τηλεοπτική εκπομπή της Εσθονικής τηλεόρασης

Η Θεσσαλονίκη σε δημοφιλή τηλεοπτική εκπομπή της Εσθονικής τηλεόρασης

Στην πιο γνωστή εβδομαδιαία ταξιδιωτική εκπομπή της δημόσιας Εσθονικής τηλεόρασης θα προβληθεί η Θεσσαλονίκη για την γαστρονομία, τις αγορές ,την σχέση της με την θάλασσα, τα βυζαντινά μνημεία και τα άλλα τουριστικά της πλεονεκτήματα.

Οι τέσσερις συντελεστές της εκπομπής (παραγωγός, δημοσιογράφος, καμεραμάν , δημοφιλής καλλιτέχνης –παρουσιαστής) επισκέφθηκαν την Θεσσαλονίκη μέσα στο Σεπτέμβριο προσκεκλημένοι του Γραφείο ΕΟΤ των Βαλτικών χωρών.

Για τρεις ημέρες έκαναν γυρίσματα σε γνωστά και λιγότερα γνωστά σημεία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Πήραν συνεντεύξεις από τουριστικούς παράγοντες κι απλούς κατοίκους. Ακολούθησαν όλες τις τουριστικές διαδρομές «εντός των τειχών» γευμάτισαν και δείπνησαν σε εστιατόρια, ουζερί και ταβερνάκια της πόλης. Δοκίμασαν, εκτός των άλλων, κουλούρι, τρίγωνα Πανοράματος, μπουγάτσα και πατσά . Ξεναγήθηκαν κατά την διάρκεια press trip που οργάνωσε ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης και συγκέντρωσαν τηλεοπτικό υλικό με επίκεντρο συνέντευξη που παραχώρησε η αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού κα Βούλα Πατουλίδου η οποία μίλησε για την τουριστική Θεσσαλονίκη, το χρυσό μετάλλιο στην Βαρκελώνη του 1992 και τον Ολυμπισμό.

Τα μέλη του Εσθονικού τηλεοπτικού συνεργείου ενθουσιάστηκαν περισσότερο απ όλα με το Μουσείο Οίνου της Επανωμής και την επίσκεψη στο «Κτήμα Γεροβασιλείου» αλλά και με την διαδικασία παρασκευής μπουγάτσας σε μια σπέσιαλ παρουσίαση που έγινε ειδικά για τα γυρίσματα της ταξιδιωτικής εκπομπής από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος.

Είναι η πρώτη φορά που η Θεσσαλονίκη θα παρουσιαστεί ως τουριστικός προορισμός σε Εσθονικό μέσο ενημέρωσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.