Αρχική Δήμοι Στοκχόλμη: Eκδήλωση του Δήμου Θεσσαλονίκης με τίτλο «Διπλωματία των Πόλεων»

Στοκχόλμη: Eκδήλωση του Δήμου Θεσσαλονίκης με τίτλο «Διπλωματία των Πόλεων»

Στη φωτογραφία εικονίζονται, από αριστερά προς τα δεξιά, ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO A.E. κ. Αναστάσιος Τζήκας, ο ομογενής τ. βουλευτής του σουηδικού συντηρητικού κόμματος Moderaterna κ. Σωτήρης Δελής, ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων Θεσσαλονίκης κ. Σπύρος Πέγκας, ο Πρέσβυς της Ελλάδας στη Σουηδία κ. Δημήτριος Τουλούπας, ο Πρέσβυς της Κύπρου στη Σουηδία κ. Σώτος Λιασσίδης και ο Σύμβουλος Πρεσβείας Α΄ κ. Κων/νος Σούλιος

Εκδήλωση προβολής της Θεσσαλονίκης ως τουριστικού, επιχειρηματικού και ακαδημαϊκού προορισμού πραγματοποιήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2018, στο κεντρικό ξενοδοχείο Scandic Anglais της Στοκχόλμης. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Δήμου Θεσσαλονίκης με τίτλο «Διπλωματία των Πόλεων» και είχε την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Σουηδία, του Γραφείου ΕΟΤ Σκανδιναβίας, του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων και του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας Στοκχόλμης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι των μεγαλύτερων ταξιδιωτικών πρακτορείων της Σουηδίας, τουριστικοί πράκτορες οι οποίοι ασχολούνται με εξειδικευμένα είδη τουρισμού, σημαντικοί εκπρόσωποι της ελληνο-σουηδικής επιχειρηματικής κοινότητας, δημοσιογράφοι και επιφανείς εκπρόσωποι της ελληνικής ομογένειας. Από τη Θεσσαλονίκη έδωσαν το παρόν στη σουηδική πρωτεύουσα επαγγελματίες του τουρισμού, επιχειρηματίες και εκπρόσωποι διάφορων φορέων.

Στον χαιρετισμό του, ο Πρέσβυς της Ελλάδας στη Σουηδία, κ. Δημήτρης Τουλούπας, εξέφρασε την υποστήριξη εκ μέρους της Πρεσβείας εκδηλώσεων με στόχο την ενημέρωση για τις τουριστικές και επιχειρηματικές ευκαιρίες στη χώρα μας, ενώ ειδικά για τη Θεσσαλονίκη σημείωσε ότι είναι ένας προορισμός που οι Σουηδοί μπορούν να επισκεφθούν όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά και το φθινόπωρο και την άνοιξη.

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων Θεσσαλονίκης κ. Σπύρος Πέγκας και ο επικεφαλής του Γραφείου ΕΟΤ Σκανδιναβίας κ. Παύλος Μούρμας.

Στη συνέχεια προβλήθηκε βίντεο με ταυτόχρονη παρουσίαση από την κα Ιωάννα Μυταυτσή, στέλεχος του Τμήματος Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, που ανέδειξε την ιστορία, τον πολιτισμό, τη γαστρονομία της πόλης και τις ιδιαιτερότητες που την καθιστούν ξεχωριστή σε σχέση με άλλους προορισμούς.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν Β2Β συναντήσεις ελληνικών επιχειρήσεων στον τομέα του τουρισμού, με σουηδικά τουριστικά πρακτορεία και γραφεία.

Το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Στοκχόλμης ανταποκρινόμενο σε σχετικό αίτημα του Δήμου Θεσσαλονίκης απηύθυνε πρόσκληση σε εκπροσώπους των σουηδικών ΜΜΕ, εξειδικευμένους σε θέματα τουρισμού, και σε bloggers οι οποίοι παρέστησαν στην εκδήλωση. Επίσης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διευκόλυνε την επικοινωνία και τις επαφές των εκπροσώπων των σουηδικών ΜΜΕ με τα μέλη της ελληνικής αποστολής και με την εκπρόσωπο του ΑΠΕ-ΜΠΕ που συνόδευε την αποστολή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.