Αρχική Αεροπορικά Νέα Η Ellinair αποκτά βάση στο Ελευθέριος Βενιζέλος

Η Ellinair αποκτά βάση στο Ελευθέριος Βενιζέλος

Τη βάση της στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», εγκαινίασε την Δευτέρα, η Ellinair.

Όπως ανακοίνωσαν οι εκπρόσωποι της αεροπορικής εταιρείας, που ανήκει στον τουριστικό οργανισμό Mouzenidis Travel, στη βάση της Αθήνας θα σταθμεύει μονίμως ένα αεροσκάφος, που ίσως σύντομα γίνουν δύο, και θα εκτελεί δρομολόγια προς τη Θεσσαλονίκη.

Η εταιρεία από το Νοέμβριο του 2017, έχει αυξήσει τα δρομολόγιά της από τη Θεσσαλονίκη προς την Αθήνα και αντίστροφα με έως τρεις καθημερινές πτήσεις, και τη σύνδεση του Ηρακλείου με την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, σχεδόν με καθημερινές πτήσεις. 

Η Ellinair συνεχίζει να  συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τακτικά απευθείας δρομολόγια με τρεις πόλεις στην Γερμανία, την Φρανκφούρτη, το Μόναχο και την Στουτγάρδη, καθώς και  το Ηράκλειο  με το Βερολίνο και το Μόναχο.

Ενώ από τις 2 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει πτήσεις προς το Κρασνοντάρ της Ρωσίας. 

Από τις αρχές του 2018 τα αεροσκάφη της εταιρείας επιχειρούν από τέσσερις βάσεις της και συγκεκριμένα από τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, την Κέρκυρα και τη Μόσχα και τώρα προστέθηκε και η Αθήνα.

Η Ellinair είναι η πέμπτη αεροπορική εταιρεία που δημιουργεί βάση στο ΔΑΑ, έπειτα από τις Aegean – O.A, Ryanair, Volotea και Sky Express.

Ο στόλος της Ellinair αριθμεί σήμερα 10 αεροσκάφη (3 Airbus 319, 144 θέσεων, 5 Airbus 320 180 θέσεων, και 2 Boeing 737-300, 148 θέσεων), ενώ στόχος για το 2019, είναι η ομογενοποίησή του, ώστε να αποτελείται μόνο από αεροσκάφη Airbus.

Ως το τέλος του 2018 η Ellinair έχει προγραμματίσει την εκτέλεση συνολικά 8.504 πτήσεων (αύξηση 21% σε σχέση με το 2017), με σύνολο θέσεων 1.355.082, (αυξημένες κατά 32% σε σύγκριση με το 2017).

Η εταιρεία θα προσεγγίσει φέτος το 1 εκατ. επιβάτες, από 750.000 που είχε το 2017.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.