Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η επέκταση του Τραμ στον Πειραιά

Η επέκταση του Τραμ στον Πειραιά

tram

Ένα έργο «κόσμημα» για τον Πειραιά αποτελεί και η νέα επέκταση της γραμμής του τραμ. Το συνολικό μήκος της γραμμής φτάνει τα 5,3 χιλιόμετρα και ο προϋπολογισμός του αγγίζει τα 50 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Χρήστος Βαλσαμάκης, διευθυντής έργου επέκτασης τραμ προς Πειραιά λέει ότι «το έργο βρίσκεται σε μια πολύ προχωρημένη φάση. έχει ολοκληρωθεί το 100% της κατασκευής του τροχιόδρομου και το σύνολο του έργου έχει εκτελεστεί σε ποσοστό 75%. Το υπολειπόμενο τμήμα του έργου αφορά στον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό. Περιμένουμε να ξεκινήσουμε τη δοκιμαστική λειτουργία του έργου μέχρι το τέλος του χρόνου και αμέσως μετά με τη νέα χρονιά θα ξεκινήσει η εμπορική λειτουργία».

Με την παράδοση του τραμ αναμένεται να μειωθεί η κυκλοφορία των οχημάτων κατά 15.000, ενώ με τα δέντρα που έχουν φυτευτεί θα περιοριστεί η ατμοσφαιρική ρύπανση και θα βελτιωθεί σημαντικά το αστικό μικροκλίμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.