Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΙΜΕΤ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΙΜΕΤ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Στρατηγική συνεργασία της Περιφέρειας με το  Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του ΕΚΕΤΑ, για την επιστημονική έρευνα επί θεμάτων  τουρισμού και μεταφορών στο Νότιο Αιγαίο

  • «Στόχος μας να καταστήσουμε τη Ρόδο πρωτεύουσα της ευρωπαϊκής έρευνας στον τουρισμό» δηλώνει ο Διευθυντής του ΙΜΕΤ, Ε. Μπεκιάρης,  μετά τη συνάντηση του με τον Περιφερειάρχη
  • Γ. Χατζημάρκος: «Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, πρωταθλήτρια στον τουρισμό, είναι υποχρεωμένη να συνεργαστεί μόνο με τους καλύτερους»
  • Στις 13 Νοεμβρίου τα εγκαίνια του παραρτήματος του Ινστιτούτου στη Ρόδο

Με τον Διευθυντή του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ), του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), Ευάγγελο Μπεκιάρη, συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Αντικείμενο της συνάντησης, στην οποία συμμετείχε και η μηχανικός Μαίρη Παπανδρέου, τοπικό στέλεχος του ΙΜΕΤ,   ήταν η σύσταση και λειτουργία αυτοτελούς παραρτήματος του Ινστιτούτου, με έδρα τη Ρόδο, με εμβέλεια ολόκληρο το Νότιο Αιγαίο και με έμφαση σε θέματα μεταφορών και τουρισμού, τα εγκαίνια του οποίου θα πραγματοποιηθούν στις 13 Νοεμβρίου, όπως συμφωνήθηκε σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από τον περασμένο Ιούνιο, ο Περιφερειάρχης  και ο Κ. Μπεκιάρης, προέβησαν στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ), του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), το οποίο εποπτεύεται από την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με σκοπό την ανάδειξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ως επιχειρηματικού, τουριστικού, πολιτιστικού, ναυτιλιακού και εμπορικού προορισμού, διεθνούς αναγνωρισιμότητας και εμβέλειας, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου στρατηγικού σχεδιασμού,

Το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ, ως ερευνητικός φορέας στον τομέα των μεταφορών, έχει ως στόχο τη διεξαγωγή εφαρμοσμένης έρευνας σε θέματα λειτουργίας, οργάνωσης, προγραμματισμού, οικονομικής ανάλυσης και διαχείρισης συστημάτων μεταφορών, παροχής εκπαίδευσης και επιμόρφωσης στα αντίστοιχα αντικείμενα και διάχυσης των αποτελεσμάτων έρευνας. Επίσης έχει ενδιαφέρον στην καθιέρωση ισχυρών συνεργασιών και τους φορείς του εμπορίου και της βιομηχανίας και την προώθηση σχετικών δράσεων σε θέματα μεταφορών, τουρισμού, επιχειρηματικότητας και περιφερειακής ανάπτυξης.

Βάσει των παραπάνω στόχων των δύο φορέων, Περιφέρεια και ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ,  δια του Μνημονίου Συνεργασίας, οριοθετούν την στενότερη συνεργασία τους για μια σειρά κοινών δράσεων, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου στρατηγικού σχεδιασμού, για την ανάδειξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ως επιχειρηματικού, τουριστικού, πολιτιστικού, ναυτιλιακού και εμπορικού προορισμού, διεθνούς αναγνωρισιμότητας και εμβέλειας.

Ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, δήλωσε σχετικά: «Καλωσορίζω τον κ. Μπεκιάρη και το ΕΚΕΤΑ στη Ρόδο και στο Νότιο Αιγαίο. Για μας η συνεργασία αυτή είναι μια στρατηγική απόφαση και συμμαχία, διότι, η Περιφέρεια που είναι πρωταθλήτρια στον τουρισμό είναι υποχρεωμένη να συνεργαστεί μόνο με τους καλύτερους. Το ΕΚΕΤΑ είναι ένα από τα κορυφαία ερευνητικά κέντρα και η συνεργασία μαζί του έχει στόχο να βελτιώσουμε το γνωστικό αντικείμενο των ζητημάτων που έχουν καθοριστικό ρόλο στην οικονομική και κοινωνική ζωή της νησιωτικής Ελλάδας»

Από την πλευρά του, ο Διευθυντής του ΙΜΕΠ, Ευάγγελος Μπεκιάρης, δήλωσε: «Έχουμε ήδη ξεκινήσει να εργαζόμαστε πάνω στα θέματα του τουρισμού και των μεταφορών, στα οποία θα δώσει έμφαση το παράρτημα του ΙΜΕΠ στη Ρόδο. Δεν θέλουμε να είναι απλά ένα τοπικό γραφείο. Θέλουμε να γίνει ει δυνατόν, το πρώτο Ινστιτούτο Έρευνας στον Τουρισμό στην Ευρώπη και θα διαθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις και όλα τα εξειδικευμένα στελέχη μας, ώστε να μπορέσουμε να καταστήσουμε τη Ρόδο, που σήμερα είναι η πρωτεύουσα του ελληνικού τουρισμού και από τους μεγαλύτερους τουριστικούς προορισμούς, πρωτεύουσα της ευρωπαϊκής έρευνας στον τουρισμό. Τόσο για να έχουμε στοιχεία για πολιτικές και πρωτότυπες δράσεις σε ειδικές μορφές τουρισμού, όσο και για να  αποτελέσει το σημείο αναφοράς σαν «έξυπνο νησί» σε δράσεις τουρισμού. Ξεκινάμε με τα εγκαίνια στις 13 Νοεμβρίου. Ανασκουμπωνόμαστε και δουλεύουμε σε καθημερινή βάση μέχρι να επιτύχουμε το στόχο μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.