Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Στα ίχνη του Οδυσσέα Πολιτιστικός διάπλους από την Καλαβρία στην Ιθάκη

Στα ίχνη του Οδυσσέα Πολιτιστικός διάπλους από την Καλαβρία στην Ιθάκη

Το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018, στην αίθουσα συνεδρίων του ξενοδοχείου Hermitage στη Ρώμη, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση απολογισμού για την πρωτοβουλία “SULLE ORME DI ULISSE 2018″ (“Στα ίχνη του Οδυσσέα 2018«), την οποία διοργάνωσε τον περασμένο Ιούνιο-Ιούλιο στη Ν. Ιταλία (Καλαβρία-Basilicata-Απουλία) και σε νησιά του Ιονίου η Accademia Internazionale dei Dioscuri, πολιτιστικός σύλλογος που λειτουργεί από το 1980 στην Ιταλία με έδρα τον Τάραντα (Taranto) της Απουλίας και παραρτήματα σε άλλες ιταλικές πόλεις, στην Ελλάδα, στον Καναδά και στην Αυστραλία.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας – η οποία υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα των Περιφερειών Απουλίας και Καλαβρίας, των Επαρχιών Taranto και Cosenza και των Δήμων Rocca Imperiale (Ιταλία) και Ιθάκης (Ελλάδα) – πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά διάπλους με ιστιοφόρο από το Rocca Imperiale της Καλαβρίας στην Ιθάκη, με ενδιάμεσους σταθμούς, μεταξύ άλλων, το Metaponto, το Taranto, την Κέρκυρα, την Πάργα και την Κεφαλονιά. Τόσο στην αφετηρία και στον τελικό προορισμό του διάπλου, όσο και στους ενδιάμεσους σταθμούς του, τα μέλη της Accademia που έλαβαν μέρος σε αυτόν διοργάνωσαν, σε συνεργασία με τους εκάστοτε τοπικούς φορείς, διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις (κινητές εκθέσεις ζωγραφικής, ομιλίες, επισκέψεις σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους, γαστρονομικές συναντήσεις κ.ά.) συγκεράζοντας αρμονικά στοιχεία και εκφάνσεις από τους πολιτισμούς των δύο χωρών στη μακραίωνη ιστορική διαδρομή τους.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε ταινία διάρκειας 30 λεπτών με επιλογή χαρακτηριστικών στιγμιότυπων από τον διάπλου και από τις δραστηριότητες που αναπτύχθηκαν στη διάρκειά του. Την προβολή ακολούθησε η απονομή τιμητικής πλακέτας και περγαμηνής, από τον Πρόεδρο της Accademia Καθηγητή Salvatore Russo και τον Προϊστάμενο του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας Ρώμης, Παύλο Πάντσιο, που παρέστη στην εκδήλωση ως εκπρόσωπος της ελληνικής Πρεσβείας, σε ανθρώπους των ιταλικών γραμμάτων και τεχνών οι οποίοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του διάπλου διαθέτοντας για το σκοπό αυτό έργα τους. Οι διοργανωτές της εκδήλωσης συμπεριέλαβαν στους τιμηθέντες και την Πρεσβεία της Ελλάδος, με την απονομή ειδικής τιμητικής πλακέτας και περγαμηνής, τις οποίες παρέλαβε ο Προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας Ρώμης απευθύνοντας χαιρετισμό και ευχαριστίες στους παρευρισκόμενους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.