Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Λονδίνο – Η Ελλάδα στέκεται και πάλι στα πόδια της

Λονδίνο – Η Ελλάδα στέκεται και πάλι στα πόδια της

Αφιέρωμα του περιοδικού fDi Intelligence των Financial Times

Πολυσέλιδο ένθετο αφιέρωμα στην Ελλάδα περιλαμβάνει το τεύχος Αυγούστου-Σεπτεμβρίου του περιοδικού fDi Intelligence, έκδοσης των Financial Times, που εξειδικεύεται στις ξένες άμεσες επενδύσεις.

Το 18σέλιδο αφιέρωμα, με τίτλο «Η Ελλάδα στέκεται και πάλι στα πόδια της», αναφέρεται στο ρόλο των ξένων άμεσων επενδύσεων στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και περιλαμβάνει ολοσέλιδες συνεντεύξεις με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιο Πιτσιόρλα και τον Διευθυντή του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Γιώργο Τσίπρα, καθώς και δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ κ. Ρικάρντο Λαμπίρη. Το αφιέρωμα δίνει στοιχεία για την ελληνική οικονομία, τους ελκυστικότερους τομείς για επενδύσεις (τουρισμός, ακίνητα, μεταφορές και ενέργεια), ενώ επισημαίνει την ανάγκη πολιτικών για τη βελτίωση της φορολογίας, την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, την αποτελεσματικότερη λειτουργία της δικαιοσύνης και τη δημιουργία νέων υποδομών.

Μιλώντας στο fDi ο κ. Πιτσιόρλας τονίζει ότι η Ελλάδα είναι ιδανικός προορισμός επενδύσεων: «Η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει όλα τα απαραίτητα βήματα, ώστε να γίνει η χώρα πιο ελκυστική στους επενδυτές: αντιμετωπίζοντας τη διαφθορά, μεταρρυθμίζοντας την αγορά εργασίας και την αγορά αγαθών και εγκαθιδρύοντας ένα πιο ανοιχτό αναπτυξιακό μοντέλο» . Επιπλέον, ο υπουργός επισημαίνει ότι δίνονται κίνητρα στους επενδυτές και απλοποιούνται οι διαδικασίες έκδοσης αδειών.

Ερωτηθείς για τους τομείς στους οποίους θα έπρεπε να στρέψουν την προσοχή τους οι επενδυτές, ο κ. Τσίπρας αναφέρει τις μεταφορές, τον τουρισμό, τον τομέα ποτών και τροφίμων και τα μεγάλα ενεργειακά έργα. Τονίζει τη μεγάλη αύξηση των καθαρών άμεσων ξένων επενδύσεων προς την Ελλάδα, γεγονός που συνδέεται με την οικονομική ανάκαμψη και την άνευ προηγουμένου πρόοδο στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, και κάνει αναφορά στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και τη νομοθεσία για την υποστήριξη των επενδύσεων.

Το ένθετο υλοποιήθηκε με τη συνεργασία του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας Λονδίνου και του Τμήματος Υποστήριξης Διεθνών Μέσων Ενημέρωσης της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, που μερίμνησε για τη διευθέτηση των συνεντεύξεων που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.