Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά H Αμοργός με τα μάτια του Νίκου Αλιάγα

H Αμοργός με τα μάτια του Νίκου Αλιάγα

Περισσότερα από τρία εκατομμύρια Γάλλοι τηλεθεατές είχαν την ευκαιρία, να απολαύσουν την ομορφιά του κυκλαδίτικου τοπίου και το απέραντο γαλάζιο της Αμοργού. Την ευκαιρία έδωσε το πρώτο επεισόδιο της δημοφιλούς εκπομπής του γνωστού δημοσιογράφου και παρουσιαστή Νίκου Αλιάγα «50 Minutes Inside», που προβλήθηκε από το πρώτο κανάλι της γαλλικής τηλεόρασης, TF1, στις 21 Ιουλίου. Το γαλλικό κοινό θα μπορεί για όλο το καλοκαίρι και για έξι επεισόδια να απολαύσει τα υπέροχα κυκλαδίτικα τοπία και τις ομορφιές της Αμοργού μέσα από το φακό της εκπομπής.

Η ιδέα να πραγματοποιηθούν τα γυρίσματα της εκπομπής στην Αμοργό και ο συντονισμός της όλης προσπάθειας ανήκει στο Γραφείο Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στο Παρίσι και εντάσσεται στις πρωτοβουλίες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας για προσέλκυση ξένων οπτικοακουστικών παραγωγών στην Ελλάδα.

Ο Δήμος της Αμοργού, η διοργάνωση του Διεθνούς Τουρνουά Κατάδυσης «Authentic Big Blue» και ολόκληρη η τοπική κοινωνία του νησιού, αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή την πρωτοβουλία αυτή και φιλοξένησε τον Νίκο Αλιάγα και την ομάδα του.

Η εκπομπή του Νίκου Αλιάγα πραγματοποίησε γυρίσματα εκτός Γαλλίας για πρώτη φορά, ενώ η επιλογή του χώρου δεν ήταν τυχαία: οι Γάλλοι λατρεύουν την Αμοργό, το νησί του απέραντου γαλάζιου το οποίο απαθανάτισε με τον κινηματογραφικό του φακό, ο διάσημος γάλλος σκηνοθέτης Λυκ Μπεσόν πριν 30 χρόνια,  στην εμβληματική του ταινία «Le Grand Bleu».

Ο Νίκος Αλιάγας, διαγράφοντας μια επιτυχημένη πορεία 30 ετών στη γαλλική τηλεόραση και το ραδιόφωνο, εργάζεται επί 18 χρόνια στον τηλεοπτικό σταθμό TF1 και με την έναρξη της νέας τηλεοπτικής περιόδου, θα αναλάβει και την καθημερινή πρωινή ειδησεογραφική εκπομπή, στο γαλλικό ενημερωτικό ραδιόφωνο Europe 1.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.