Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΝΕΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΝΤΟΠΟΡΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΠΛΟΙΩΝ

ΝΕΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΝΤΟΠΟΡΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΠΛΟΙΩΝ

Μετά από μια εξαντλητική πολύμηνη διαδικασία (που διήρκησε πάνω από 30μήνες), σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον και εξαντλώντας κάθε διαπραγματευτική δυνατότητα, ο ΠΑ.Σ.Ε.Ν.Τ. πέτυχε την υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών ( Ε.Ε.Ε. )

Η υπογραφή της ΣΣΕ με την Ε.Ε.Ε. και για τους εργαζόμενους στις ναυτιλιακές διαχειρίστριες εταιρείες του ν.89, αποτελεί μία μεγάλη επιτυχία του ΠΑΣΕΝΤ (αφού την διατήρησε στο σύνολο της κατοχυρώνοντας την). Ολοκληρώθηκε λοιπόν έτσι ο κύκλος όλων των συλλογικών συμβάσεων Εργασίας των εργαζομένων στον κλάδο της ναυτιλίας και του τουρισμού, διαμορφώνοντας με αυτό τον τρόπο για όλους τους εργαζόμενους μία ασπίδα προστασίας των μισθών τους και των λοιπών εργασιακών όρων τους.

Η Σύμβαση αυτή αποτελεί προϊόν απευθείας υπογραφής μεταξύ των δύο μερών μετά από το πλαίσιο που πρότεινε ο Μεσολαβητής του ΟΜΕΔ κατά τη διαδικασία της μεσολάβησης, οπου είχαμε προσφύγει μετά την άρνηση των εργοδοτών για υπογραφή σύμβασης

Η ύπαρξη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον κλάδο μας, είναι ο διαφοροποιητικός παράγοντας από όλους τους υπόλοιπους εργασιακούς κλάδους της χώρας μας, σε μια περίοδο όπου τα τελευταία 8 χρόνια οι μνημονικές πολιτικές έχουν διαμορφώσει στην αγορά, όρους εργασιακής ζούγκλας με έμφαση στην επισφαλή και φθηνή εργασία χωρίς εργασιακά δικαιώματα. Αυτό αποτελεί από μόνο του ένα σημαντικό γεγονός.

Ο ΠΑΣΕΝΤ επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τη δέσμευση του ότι δεν θα μείνει κανένας εργαζόμενος στους κλάδους που καλύπτει, χωρίς την υπεράσπιση των κατώτερων μισθολογικών ορίων και λοιπών εργασιακών δικαιωμάτων μέσω κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος 
Θάνος Βασιλόπουλος

Ο Γεν. Γραμματέας
Νίκος Τσάκωνας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.