Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Εγκαινιάστηκε το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύλου

Εγκαινιάστηκε το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύλου

Το Σάββατο 25 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε η τελετή εγκαινίων του Νέου Αρχαιολογικoύ Μουσείου Πύλου στο κτήριο Μαιζώνος στο Νιόκαστρο της Πύλου.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστας Στρατής, που εγκαινίασε του μουσείο, αφιέρωσε την τελετή σε όσους δούλεψαν για να ξεκινήσει, να προχωρήσει αλλά και να ολοκληρωθεί με τον καλύτερο τρόπο αυτό το σημαντικό έργο.

Στην ομιλία του ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στη διαχρονική φροντίδα που επιδεικνύει το Υπουργείο Πολιτισμού για την προστασία και την ανάδειξη του πλουσιότατου πολιτιστικού αποθέματος της Πυλίας και ευρύτερα της Μεσσηνίας.

Όσον αφορά στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύλου, από τον Υφυπουργό τονίστηκε ότι έχει διαμορφωθεί σύμφωνα με τις πιο σύγχρονες μουσειολογικές αντιλήψεις. Είναι ένα μουσείο που συνομιλεί με τον σημερινό επισκέπτη, διευκολύνοντάς τον να ανακαλύψει τον πολιτισμό και την ιστορία παλαιότερων κοινωνιών. Και αυτό μέσα από καινοτόμους τρόπους παρουσίασης, που υποστηρίζονται από ψηφιακές εφαρμογές και εντάσσονται αρμονικά στο ιστορικό κτήριο του Μαιζώνος.

Στόχος του Υπουργείου είναι η κοινωνικοποίηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, δηλαδή το άνοιγμά της στην κοινωνία και η σύνδεσή της με τη σύγχρονη ζωή και τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία. Στο πλαίσιο αυτό, το Νιόκαστρο της Πύλου μπορεί να αποτελέσει οργανικό κομμάτι της σύγχρονης πόλης, ως πολυχώρος πολιτισμού μέσα σε ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον, προσφέροντας στον επισκέπτη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ψυχαγωγίας, με την ουσιαστική έννοια του όρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.