Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Υποβλήθηκαν, στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, οι Τεχνικοί Φάκελοι για την αδειοδότηση...

Υποβλήθηκαν, στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, οι Τεχνικοί Φάκελοι για την αδειοδότηση των υδατοδρομίων Λευκάδας και Μεγανησίου

Σε υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού της «Περιφέρειας Ιονίων Νήσων» για την αδειοδότηση υδατοδρομίων σε νησιά δικαιοδοσίας της, κατατέθηκαν στις 14 Αυγούστου 2018 στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών ο Τεχνικός Φάκελος και η Αίτηση για την αδειοδότηση του υδατοδρομίου Λευκάδας που έλαβε αρ. πρωτ: 62771/14-08-2018, καθώς και ο Τεχνικός Φάκελος και η Αίτηση για την αδειοδότηση υδατοδρομίου Μεγανησίου που έλαβε αρ. πρωτ: 62772/14-08-2018.

Οι Τεχνικοί Φάκελοι, που εκπονήθηκαν από την ανάδοχο εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια», περιλαμβάνουν, έκαστος σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Ν.4146/13, τα τέσσερα Εγχειρίδια Υδατοδρομίου (Εγχειρίδιο Λειτουργίας, Πρόγραμμα Ασφαλείας, Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών, Επιχειρηματικό Σχέδιο – Business Plan), τους απαιτούμενους χάρτες, Τοπογραφικά Διαγράμματα, Αρ. Πρωτ. κατάθεσης ΜΠΕ, καθώς και νομιμοποιητικά έγγραφα του ιδιοκτήτη του υδατοδρομίου Λευκάδας (Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λευκάδας) και του υδατοδρομίου Μεγανησίου (Δήμος Μεγανησίου).

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο υλοποίησης της σύμβασης μεταξύ της «Περιφέρειας Ιονίων Νήσων» και της εταιρείας «Ελληνικά Υδατοδρόμια» για την αδειοδότηση των υδατοδρομίων Κεφαλονιάς – Ιθάκης η «Ελληνικά Υδατοδρόμια» έχει ολοκληρώσει τους Τεχνικούς Φακέλους και συνεργάζεται με την «ΠΙΝ» για τη συμπλήρωση ορισμένων στοιχείων των ΜΠΕ ώστε στη συνέχεια οι Φάκελοι να κατατεθούν στο Υπουργείο.

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κύριος Θ. Γαλιατσάτος με αφορμή την κατάθεση των Τεχνικών Φακέλων των υδατοδρομίων Λευκάδας και Μεγανησίου δήλωσε :«Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων υλοποιεί τις δεσμεύσεις της για τη συμπλήρωση του δικτύου υδατοδρομίων στα νησιά του Ιονίου. Μετά τη Λευκάδα και το Μεγανήσι ακολουθεί η υποβολή των φακέλων για τα υδατοδρόμια της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, καθώς και η ολοκλήρωση της αδειοδότησης του υδατοδρομίου της Ζακύνθου, ούτως ώστε, το επόμενο διάστημα με πλήρες δίκτυο υδατοδρομίων στο Ιόνιο και την Δυτική Ελλάδα, να πετάξουν τα υδροπλάνα. Η σημασία αυτού του εγχειρήματος για την οικονομία, τον τουρισμό τη συγκοινωνία και τη συνοχή της Περιφέρειας είναι προφανής.»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της εταιρείας «Ελληνικά Υδατοδρόμια», κ. Τάσος Γκόβας, τόνισε: «Με τις αδειοδοτήσεις των ανωτέρω Υδατοδρομίων, σε συνδυασμό με τα τρία Υδατοδρόμια που έχουν ήδη αδειοδοτηθεί (Κέρκυρας, Παξών, Πάτρας) με ανάδοχο την «Ελληνικά Υδατοδρόμια» για λογαριασμό του «Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας» και του «Οργανισμού Λιμένος Πατρών», θα δημιουργηθεί ένα επαρκές δίκτυο Υδατοδρομίων στο Ιόνιο ώστε να καθίσταται βιώσιμη η έναρξη πτήσεων των υδροπλάνων, με όλα τα θετικά που αυτό συνεπάγεται για την ευρύτερη περιοχή.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.