Αρχική Μουσική Συναυλία αλληλεγγύης στους πυρόπληκτους – Αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου

Συναυλία αλληλεγγύης στους πυρόπληκτους – Αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου

Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Τετάρτη 29 Αυγούστου, 21:00

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού

Την Τετάρτη 29 Αυγούστου, το Ωδείο Ηρώδου Αττικού θα γεμίσει με τα τραγούδια του Μάνου Ελευθερίου. Η μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα στον γνωστό στιχουργό, διοργανώνεται από το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, με σκοπό όλα τα έσοδα από τα εισιτήρια να κατατεθούν στον ειδικό λογαριασμό που έχει ανοίξει το κράτος για τους πυρόπληκτους από τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Αττική. Στους καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν στη συναυλία, προστίθεται και ο Μιχάλης Μυτακίδης (Active Member).

Η συναυλία είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και συμμετέχει αφιλοκερδώς πλήθος καλλιτεχνών.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος.

Ο ποιητής, στιχουργός και πεζογράφος Μάνος Ελευθερίου, που έφυγε από τη ζωή τις μέρες που ξέσπασε η φονική πυρκαγιά στην ανατολική Αττική, μας χάρισε πάνω από 400 αγαπημένα τραγούδια. Οι στίχοι του μελοποιήθηκαν από τους σπουδαιότερους συνθέτες της τελευταίας πεντηκονταετίας και τραγουδήθηκαν από σημαντικούς ερμηνευτές. Από τον “Άγιο Φεβρουάριο” του Δήμου Μούτση στα “Λαϊκά” του Μίκη Θεοδωράκη, από τη “Θητεία” του Γιάννη Μαρκόπουλου στο “Κάτω απ’ τη μαρκίζα” του Γιάννη Σπανού, από το “Ελεύθεροι κι ωραίοι” του Σταύρου Κουγιουμτζή στον “Άμλετ της σελήνης” του Θάνου Μικρούτσικου και το “Είν’ αρρώστια τα τραγούδια” του Σταύρου Ξαρχάκου, η υπογραφή του Μάνου Ελευθερίου ήταν αυτή που σημάδεψε τη δισκογραφία μιας ολόκληρης εποχής.

Συμμετέχουν αλφαβητικά οι καλλιτέχνες: Γιώργος Ανδρέου, Φωτεινή Βελεσιώτου, Μανώλης Λιδάκης, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μιχάλης Μυτακίδης, Γιώργος Νταλάρας, Χρήστος Νικολόπουλος, Μίλτος Πασχαλίδης, Ηρώ Σαΐα, Ασπασία Στρατηγού, Τάνια Τσανακλίδου, Μαρία Φαραντούρη, Λάκης Χαλκιάς και πολυμελής ορχήστρα. Καλλιτεχνική επιμέλεια Γιώργος Νταλάρας.

Σημείωση: Όσοι επιθυμούν να στηρίξουν τον σκοπό της συναυλίας αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα να την παρακολουθήσουν, μπορούν να αγοράσουν δελτία οικονομικής ενίσχυσης των 10 και των 20 ευρώ από τα ταμεία του Φεστιβάλ Αθηνών ή από τη Viva.gr.

Τιμές εισιτηρίων:

VIP 60€, A’ Ζώνη 45€, Β’ Ζώνη 35€, Γ’ Ζώνη 25€, Άνω διάζωμα 20€

Φοιτητικά και 65+ 15€

ΑΜΕΑ και άνεργοι 10€

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.