Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που ισχύει από σήμερα Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018 έως και την Τρίτη 28 Αυγούστου 2018, θα σημειωθεί πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές και δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

1. Σήμερα Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018:

Α. Μέχρι και τις απογευματινές ώρες τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Δυτική Μακεδονία και η Δυτική Στερεά.

Β. Η Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και από τις μεσημβρινές ώρες σταδιακά η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η ανατολική Στερεά (περιλαμβανομένης και της Αττικής), η Εύβοια και η Πελοπόννησος.

2. Την Τρίτη 28 Αυγούστου 2018:

Α. Μέχρι τις μεσημβρινές ώρες η Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Β. Μέχρι και τις απογευματινές ώρες η ανατολική Θεσσαλία, οι Σποράδες, η ανατολική Στερεά, η Εύβοια και πιθανώς η ανατολική και νότια Πελοπόννησος, οι Κυκλάδες, η Κρήτη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Περισσότερες λεπτομέρειες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητούν στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr)

Παρακαλούνται οι πολίτες να λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους.  

Οι πολίτες καλούνται:  

·         Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

·         Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.

·         Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ, κλπ, καθώς και να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

·         Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

·         Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους, ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.

·         Αν πρόκειται να μετακινηθούν, να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.

·         Να αποφεύγουν να διασχίζουν πεζοί ή με αυτοκίνητο τις διασταυρώσεις δρόμων με χειμάρρους (ιρλανδικές διαβάσεις).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.