Αρχική General Διάσωση των παραδοσιακών αλιευτικών σκαφών

Διάσωση των παραδοσιακών αλιευτικών σκαφών

Η διάσωση των παραδοσιακών αλιευτικών σκαφών από την καταστροφή και η διατήρησή τους για διακοσμητικούς λόγους δικαιώνει τις πολύχρονες προσπάθειες του Δημάρχου Μήλου κ. Γεράσιμου Δαμουλάκη.

Υπέρμαχος της ιστορίας και της παράδοσης των νησιών μας, με την ιδιότητα και του Προέδρου της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και χάρη στη συμπαράσταση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη, προκάλεσε σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης .

Αποδεχόμενο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το δίκαιο του αιτήματος εξέδωσε απόφαση με την οποία καλούνται οι φορείς «που επιθυμούν να υιοθετήσουν παραδοσιακά ξύλινα αλιευτικά σκάφη να αποστείλουν τις αιτήσεις τους έως τις 15 Αυγούστου 2018».

«Τα ξύλινα ψαροκάϊκα αποτελούν κομμάτι της ιστορίας κάθε τόπου» δήλωσε ο κ. Δαμουλάκης και πρόσθεσε ότι «χρέος όλων μας είναι να μην τα καταστρέψουμε, όπως δεν καταστρέφουμε οτιδήποτε κρατάει ζωντανή την παράδοση των νησιωτικών κυρίως περιοχών και θυμίζουν τους κόπους των προγόνων μας που λουσμένοι στην αλμύρα της θάλασσας μεγάλωσαν τα παιδιά τους».

Ο Δήμος Μήλου ήδη έστειλε αίτημα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και συνεργάζεται με τους τοπικούς συλλόγους για το που θα τα εκθέσουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.