Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Έφυγε” ξαφνικά ο ακαδημαϊκός Περικλής Λύτρας

Έφυγε” ξαφνικά ο ακαδημαϊκός Περικλής Λύτρας

“Έφυγε” ξαφνικά ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και πρώην Αντιπρύτανης του ΤΕΙ Αθήνας Περικλής Λύτρας.

Ο Περικλής Λύτρας ήταν ένα από τα πρόσωπα που συνέβαλαν στην ίδρυση του νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ενώ ο πρόεδρος της ΔΕ του Πανεπιστημίου Καθηγητής Κ. Μουτζούρης του είχε αναθέσει σειρά διοικητικών αρμοδιοτήτων για την ολοκλήρωση λειτουργίας του νέου Ιδρύματος.

Υπήρξε ενεργό μέλος της τουριστικής κοινότητας, μέλος επιστημονικών επιτροπών εκδόσεων, σύμβουλος εκδόσεων, καθώς επίσης αρθρογράφος σε εφημερίδες και περιοδικά.

H  εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί, στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων του Α΄ Νεκροταφείου Αθηνών, το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 11:00.

Η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής έχει ως εξής
 
Με βαθιά οδύνη ανακοινώνεται στα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ο αδόκητος θάνατος του Καθηγητή Περικλή Λύτρα, Αν. Κοσμήτορα της Σχολής Διοικητικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών, Προέδρου του Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού του Ιδρύματος και Διευθυντή του Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην “Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα στον Τουρισμό”, που οργανώνει το Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίο Αιγαίου.

Ποιος ήταν ο Περικλής Λύτρας

Ο Περικλής Λύτρας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953 και σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση. Στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία στην Πολιτική Κοινωνιολογία και την Εφαρμοσμένη Πειραματική Ψυχολογία. Κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών D.E.A. στο Παρίσι και έχει αναγορευθεί Διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών. Καθηγητής Εργασιακών Σχέσεων, Τουριστικής Κοινωνιολογίας και Τουριστικής Ψυχολογίας του Τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο.) του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Τ.Ε.Ι.) Αθήνας και συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το συγγραφικό και ερευνητικό του έργο αποτελείται από ένα μεγάλο αριθμό εργασιών, μονογραφιών και συγγραμμάτων, καθώς επίσης και διαφόρων άλλων εκδόσεων στην Ελλάδα και στην αλλοδαπή. Μέλος επιστημονικών επιτροπών εκδόσεων, σύμβουλος εκδόσεων, καθώς επίσης αρθρογράφος σε εφημερίδες και περιοδικά. Είναι έγγαμος και πατέρας τριών παιδιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.