Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Συνάντηση του βουλευτή Α´ Αθήνας και Τομεάρχη Τουρισμού της Ένωσης Κεντρώων κ....

Συνάντηση του βουλευτή Α´ Αθήνας και Τομεάρχη Τουρισμού της Ένωσης Κεντρώων κ. Μάριου Γεωργιάδη με τον πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Αλέξανδρο Βασιλικό

Τον Πρόεδρο του ΞΕΕ κ. Αλέξανδρο Βασιλικό επισκέφθηκε ο Βουλευτής Α΄ Αθήνας και Τομεάρχης Τουρισμού της Ένωσης Κεντρώων κ. Μάριος Γεωργιάδης.

Κατά τη διάρκεια της εποικοδομητικής συνάντησης ο κ. Γεωργιάδης ενημερώθηκε για θέματα που αφορούν τον τουριστικό τομέα και συγκεκριμένα τον ξενοδοχειακό κλάδο και είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον κ. Βασιλικό για τους κεντρικούς άξονες δράσεων του Επιμελητηρίου που μπορούν να συμβάλλουν στην επανεκκίνηση της ανάπτυξης της ελληνικής ξενοδοχίας. Ωστόσο, πέρα από τα θετικά στοιχεία, έγινε αναφορά και στα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ξενοδοχεία του κέντρου των Αθηνών, εξαιτίας της μη ανάκαμψης της οικονομικής δραστηριότητας τους αλλά και της παραβατικότητας που επικρατεί στην περιοχή.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε την ανάγκη δημιουργίας καινοτόμων δράσεων και λήψης νομοθετικών πρωτοβουλιών με στόχο την ανάπτυξη και διατήρηση της δυναμικής του τουρισμού “Ο τουρισμός αποτελεί τον πιο ανταγωνιστικό και ελπιδοφόρο τομέα της εθνικής μας οικονομίας με σημαντικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες και την απασχόληση. Ειδικότερα, ο ξενοδοχεικός κλάδος προσφέρει εργασία σε δεκάδες χιλιάδες άτομα’’ και σημείωσε ότι για τους λόγους αυτούς καθίσταται επιτακτική η επανεξέταση της επιβολής του φόρου διαμονής, ο οποίος προφανώς οδηγεί σε αύξηση της τιμής των δωματίων, με αποτέλεσμα το ξενοδοχειακό προϊόν να γίνεται ακριβότερο και λιγότερο ανταγωνιστικό. Επισήμανε, δε, την ανάγκη για άμεση αποκατάσταση της ευταξίας στο κέντρο της Αθήνας.

Οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους μέσα στους επόμενους μήνες για να συζητήσουν περισσότερα θέματα που αφορούν την ξενοδοχία και τον τουρισμό στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην περιοχή των Αθηνών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.