Αρχική Γαστρονομία Νέα Υόρκη – Τιμώμενη χώρα η Ελλάδα στο Summer Fancy Food Show

Νέα Υόρκη – Τιμώμενη χώρα η Ελλάδα στο Summer Fancy Food Show

Τιμώμενη χώρα ήταν φέτος η Ελλάδα στην έκθεση «Summer Fancy Food Show», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Javits Center της Νέας Υόρκης από 30 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου 2018.

Σε μία λαμπρή τελετή, στις 30 Ιουνίου, ο ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας και πρόεδρος του Specialty Food Association Phil Kafarakis εγκαινίασε την έκθεση, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημήτριου και του Έλληνα Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελου Αποστόλου. Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κ. Κούτρας, το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων με το στελεχιακό δυναμικό του, στελέχη από τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία του ΟΗΕ, το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Νέας Υόρκης και πολυμερής αντιπροσωπεία του Enterprise Greece, με επικεφαλής το νέο πρόεδρό του Γρηγόρη Στεργιούλη.

Στη φετινή έκθεση «Summer Fancy Food Show», που είναι μία από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως, στο ελληνικό περίπτερο, που δέσποζε με την παρουσία του στο κέντρο και την είσοδο της έκθεσης, συμμετείχαν 43 ελληνικές εταιρείες, είτε μεμονωμένα είτε ως συλλογικοί φορείς, ενώ εκτός του περιπτέρου της Ελλάδας υπήρχαν άλλες 15 περίπου συμμετοχές ελληνικών επιχειρήσεων.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Αποστόλου, κατά την περιήγησή του στους χώρους της έκθεσης, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στους ίδιους τους εκθέτες, τους εμπόρους, τους παραγωγούς. Ως προς τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας (κλίμα, ποικιλίες και δυνατότητες καλλιεργειών), επεσήμανε την κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος ανάπτυξης που επιδιώκεται να ενταχθεί στο ευρύτερο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ.

Το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Νέας Υόρκης υποστήριξε τη συμμετοχή της Ελλάδας στην έκθεση με την επικοινωνιακή προβολή των εκδηλώσεων στους Έλληνες ανταποκριτές σε Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον, σε στοχευμένα αμερικανικά ΜΜΕ και σε ομογενειακά μέσα, τα οποία κάλυψαν τα εγκαίνια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.