Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά «Blindfold- Η Νύχτα του Κυνηγιού» της Σοφίας Σταυρακάκη 14 έως 17 Ιουνίου 2018

«Blindfold- Η Νύχτα του Κυνηγιού» της Σοφίας Σταυρακάκη 14 έως 17 Ιουνίου 2018

4 καθολικά προσβάσιμες παραστάσεις με την επιμέλεια και πιστοποίηση της “Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών” από το ΘΕ.ΑΜ.Α. (Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία)

Δεν είναι ο κίνδυνος αλλά ο φόβος που μας ακινητοποιεί.


Blindfold, μια επίπλαστη αδιέξοδη κατάσταση ομηρίας.

Το «ΘΕ.ΑΜ.Α.», επαγγελματική θεατρική ομάδα ατόμων με και χωρίς αναπηρία, ανεβάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το αντισυμβατικό έργο της Σοφίας Σταυρακάκη «Blindfold-Η Νύχτα του Κυνηγιού», που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην αγγλική γλώσσα στο Brighton Fringe Festival 2017.

Είναι ένα θεατρικό κείμενο ενάντια στην αλαζονεία, το θράσος, την υποτίμηση, την στέρηση ελπίδας. Το έργο είναι μια καταγγελία εναντίον των μεθόδων επιβολής, συμμόρφωσης και υπακοής σε κανόνες με σκοπό την καταστολή αντιδράσεων, το θρίαμβο της Αρχής. Αναφέρεται σ ‘ ένα μέλλον πλήρους πολιτικής και πολιτισμικής αδράνειας. Όπως και σήμερα, έτσι και στο εγγύς μέλλον, όπως παρουσιάζεται στο «Blindfold», υπάρχουν εκείνοι που υποτάσσονται, υπηρετούν και ζουν παρασιτικά προσκολλημένοι σ’ αυτούς που έχουν συγκεντρωμένη κυρίως την οικονομική δύναμη στα χέρια τους, επιζητώντας την εύνοιά τους.

Οι μηχανισμοί εξαντλούν τα όρια της ισχύος τους και μοιραία έρχεται η κατάρρευση γιατί υπάρχουν κι αυτοί που ζουν διωκόμενοι από το σύστημα, αμφισβητίες που δεν έχουν τίποτα να χάσουν.

Ταυτότητα παράστασης
Κείμενο-Σκηνοθεσία: Σοφία Σταυρακάκη

Μουσική: Ηλίας Κουρτπαρασίδης
VideoArt: Σοφία Σταυρακάκη, Ηλίας Κουρτπαρασίδης
Δημιουργία Τηλεοπτικού Trailer: Ηλίας Κουρτπαρασίδης
Σχεδιασμός/ Έκδοση Προγράμματος: Εκδόσεις “Άπαρσις”
Φωτογραφίες: Peny Delta
Camera: Άλκηστη Διακρούση

Μετάφραση στην Αγγλική Γλώσσα: Μαρία Δραγατάκη

Ταυτόχρονη Διερμηνεία Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας: Θεοδώρα Τσαποΐτη
Ακουστική περιγραφή (AD) για τυφλά άτομα και άτομα με προβλήματα όρασης: Θανάσης Παπαντωνόπουλος, Νεφέλη Παπαντωνοπούλου

Υπέρτιτλοι (CAP) στην Ελληνική και Αγγλική Γλώσσα: Εμμανουέλα Πατηνιωτάκη

Προγράμματα σε μεγαλογράμματη σειρά και σε γραφή Braille.

Παίζουν:
Βασίλης Οικονόμου
Σοφία Σταυρακάκη
Κωνσταντίνος Λούκας
Hannah El Haj Omar

Λίγα λόγια για το ΘΕ.ΑΜ.Α.

Το ΘΕ.ΑΜ.Α www.distheater.gr παρουσίασε το πρώτο έργο, τη «Λάμια» της Λίνας Αμπντελχαμίν το 2010. Έκτοτε έχει παρουσιάσει πολλές παραστάσεις, όπως: «Ήρωες και Μύθοι», την αυτοσχεδιαστική «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή που συμμετείχε στο international workshop «Act for Acting» (Avigliana-Italy), «Αύριο» της Έφης Τούμπα, την παράσταση «Κ. Π Καβάφης: Επάγγελμα Ποιητής» στο πλαίσιο του Έτους Καβάφη, την « Ιστορία του Ζωολογικού Κήπου» του Έντουαρντ Άλμπι που περιόδευσε σε όλη την Ελλάδα (και το ντοκιμαντέρ «Spectacle»-ΘΕΑΜΑ πάνω στην προετοιμασία της παράστασης που προβλήθηκε σε πολλές χώρες του εξωτερικού), το έργο του Ευγένιου Ιονέσκο «Ιάκωβος ή η Υποταγή», τις performance «Φιλοκτήτης» και «Έρημοι:Κασσάνδρα-Φιλοκτήτης», τους «Πέρσες» του Αισχύλου, σε μετάφραση Β. Οικονόμου, στο Εθνικό Θέατρο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Τον Μάιο του 2017, το έργο της Σοφίας Σταυρακάκη «Blindfold- The Night of the Hunt» ανέβηκε στην Αγγλία (Brighton Fringe Fest & Theatro Technis of London), υπό την αιγίδα του ΥΠΠΟΑ, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές. Από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο του 2018 παρουσίασε το έργο του Ζαν Πολ Σαρτρ «Νεκρασόφ» (Nekrassov) στην κεντρική σκηνή του Από Μηχανής Θεάτρου σε πανελλήνια πρώτη.

Πληροφορίες

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, Τ.Κ. 177 78, Τηλ. 210 3418550 & 210 3418579

Facebook: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης – Michael Cacoyannis Foundation

Ημέρες παραστάσεων: 14,15,16,17 Ιουνίου 2018, στις 21:00 στο Θέατρο του ΙΜΚ.

Τιμή εισιτηρίων:

Γενική είσοδος 12€, Μειωμένη τιμή 10€

Προπώληση εισιτηρίων:

  • Στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) Δευ-Παρ 11:00 – 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση, τηλ. 210 3418579 και στο www.mcf.gr
  • Αγορά με πιστωτική κάρτα: Τηλεφωνικά στο 210 3418579 Δευ-Παρ 11:00 – 14:00 και στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.