Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Βιέννη – Συναυλία αφιερωμένη στο έντεχνο ελληνικό τραγούδι

Βιέννη – Συναυλία αφιερωμένη στο έντεχνο ελληνικό τραγούδι

Το μουσικό συγκρότημα "Οι Έλληνες": Ορφέας Ντέμης (πιάνο), Μιχάλης Αστρίνης (μπουζούκι), Δημήτρης Δημητρακούδης (τραγούδι), Γιώργος Τσολάκης (κιθάρα)

Στις 18 Μαΐου 2018, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του Döbling στη Βιέννη συναυλία αφιερωμένη στο έντεχνο ελληνικό τραγούδι με την ευκαιρία συμπλήρωσης 20 χρόνων από την ίδρυση του συγκροτήματος «Οι Έλληνες» («Die Griechen»).

Στη συναυλία παρουσιάστηκαν 45 από τα γνωστότερα τραγούδια μεγάλων συνθετών και στιχουργών-ποιητών της ελληνικής έντεχνης μουσικής, στους οποίους συγκαταλέγονται ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μάνος Χατζηδάκις, ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Μίμης Πλέσσας και οι δυο νομπελίστες έλληνες ποιητές, Γιώργος Σεφέρης και Οδυσσέας Ελύτης.

Η συναυλία υποστηρίχθηκε οργανωτικά και επικοινωνιακά από το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Αυστρία και την παρακολούθησαν πολλοί Αυστριακοί αλλά και Έλληνες που ζουν στη Βιέννη.

Το συγκρότημα «Οι Έλληνες» δημιουργήθηκε το 1998 και αποτελείται από τους Μιχάλη Αστρίνη (μπουζούκι), Γιώργο Τσολάκη (κιθάρα) και Δημήτρη Δημητρακούδη (τραγούδι). Προσφάτως προστέθηκε στο εν λόγω μουσικό σχήμα και ο νεαρός πιανίστας Ορφέας Ντέμης. Στο ρεπερτόριο του συγκροτήματος περιλαμβάνονται 500 επιλεγμένα τραγούδια των σημαντικότερων συνθετών, ποιητών και τραγουδοποιών της Ελλάδας, στα οποία αποτυπώνονται η χαρά και η ελπίδα, ο λυγμός και οι λαχτάρες των Ελλήνων.

«Οι Έλληνες» έχουν συμμετάσχει σε πληθώρα εκδηλώσεων τα προηγούμενα χρόνια τόσο στην Αυστρία όσο και σε γειτονικές χώρες και υποστηρίζουν μουσικά τις εκδηλώσεις του Γραφείου του ΕΟΤ στην ετήσια έκθεση τουρισμού στη Βιέννη.

Η συναυλία έκλεισε με την προσφορά ελληνικών εδεσμάτων και κρασιού σε όσους συμμετείχαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.