Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ψηφίστηκε χθες 27 Ιουνίου στη Βουλή το νέο πλαίσιο για την αξιοποίηση...

Ψηφίστηκε χθες 27 Ιουνίου στη Βουλή το νέο πλαίσιο για την αξιοποίηση των ακινήτων και των αναψυκτηρίων του Υπουργείου Πολιτισμού και του ΤΑΠ

Δήλωση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστα Στρατή για την ψήφιση του νέου πλαισίου αξιοποίησης των ακινήτων και των αναψυκτηρίων του Υπουργείου Πολιτισμού και του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων

 

Ψηφίστηκε χθες 27 Ιουνίου στη Βουλή το νέο πλαίσιο για την αξιοποίηση των ακινήτων και των αναψυκτηρίων του Υπουργείου Πολιτισμού και του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, με πρωταρχικό στόχο την παροχή υπηρεσιών και προϊόντων υψηλής ποιότητας στα εκατομμύρια τουριστών απ’ όλο τον κόσμο που επισκέπτονται κάθε χρόνο τους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία και τα μνημεία της χώρας.

Έγινε έτσι το πρώτο αναγκαίο και αποφασιστικό βήμα για την αναβάθμιση των αναψυκτηρίων στους χώρους πολιτιστικής κληρονομιάς, που θα συμβάλλει σημαντικά στη διεθνή προβολή της χώρας και στην εθνική επικοινωνιακή στρατηγική (nation branding).

Έχουν ήδη δοθεί οι σχετικές οδηγίες προς τη διοίκηση του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων αφ’ ενός για την εκπόνηση προγραμμάτων αξιοποίησης με βάση τις κατευθυντήριες του νέου πλαισίου, ώστε να εγκριθούν από τα Κεντρικά Συμβούλια του Υπουργείου και να ξεκινήσει η υλοποίησή τους το συντομότερο δυνατό, και αφ’ ετέρου για την άμεση αντιμετώπιση, σύμφωνα με την προβλεπόμενη μεταβατική διαδικασία, του ζητήματος των αναψυκτηρίων που είναι κλειστά ή παρουσιάζουν προβληματική λειτουργία.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης για τη συνεργασία μας και το συντονισμό των νομοθετικών διαδικασιών, την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την αποδοχή της σχετικής τροπολογίας στο νομοσχέδιο για το μεταφορικό ισοδύναμο και τους βουλευτές που τη στήριξαν με την ψήφο τους.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.