Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Mε τη συμμετοχή πάνω από 480 τουριστικών επαγγελματιών πραγματοποιήθηκαν στη Σκιάθο και τη...

Mε τη συμμετοχή πάνω από 480 τουριστικών επαγγελματιών πραγματοποιήθηκαν στη Σκιάθο και τη Χίο άλλες δύο διοργανώσεις του Σχολείου Τουρισμού OnTour

Το Σχολείο Τουρισμού OnTour, είναι μία νέα εκπαιδευτική, μη κερδοσκοπική δράση, η οποία γεννήθηκε από τη σύμπραξη του Ινστιτούτου του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ) μέσω του εκπαιδευτικού του πυλώνα, SETE Training και του Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας. Με τη διοργάνωση των Σχολείων σε περιοχές ανά την Ελλάδα επιδιώκεται, μέσα από το πρίσμα της ενημέρωσης και της συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης, να έρθουν κοντά οι τοπικές κοινωνίες των προορισμών, να αναπτυχθούν συνέργειες και να αναδειχθούν οι αξίες του εθελοντισμού και του συναγωνισμού.

Οι δύο διοργανώσεις στη Σκιάθο και τη Χίο, περιλάμβαναν 15 εξειδικευμένες εισηγήσεις από ειδικούς του κλάδου του τουρισμού, της τεχνολογίας, του επισιτισμού και της εκπαίδευσης, πάνω σε μία πληθώρα θεματολογιών όπως η δημιουργία περιεχομένου, η  αγοραστική εμπειρία του ψηφιακού ταξιδιώτη, το Search Engine Optimization, το Cultural Intelligence, την τέχνη του Story Telling. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν 3 σεμινάρια με θέματα όπως γευσιγνωσία ελληνικών ποικιλιών κρασιού, γευστικές δοκιμές εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου και δημιουργία κοκτέιλ με παραδοσιακά προϊόντα. Όλες οι διοργανώσεις έχουν ελεύθερη είσοδο και στηρίζονται στον εθελοντισμό και στις χορηγίες τοπικών επιχειρήσεων.

Κάθε Σχολείο συντονίζεται από μία τοπική ομάδα εθελοντών, της οποίας ηγείται ένας τοπικός εκπρόσωπος (Local Ambassador) και απευθύνεται σε όλους όσοι άμεσα ή έμμεσα, απασχολούνται και επηρεάζουν το τουριστικό προϊόν και τις υπηρεσίες του εκάστοτε προορισμού. Την τοπική διοργάνωση του Σχολείου Τουρισμού OnTour B. ΣΠΟΡΑΔΩΝ-Σκιάθου είχε αναλάβει η Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου και του Σχολείου Τουρισμού ΧΙΟΥ, ο Δήμος Χίου σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Χίου.

Τα Σχολεία Τουρισμού OnTour φέρουν την ακαδημαϊκή αιγίδα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος. Εθνικοί Υποστηρικτές στις διοργανώσεις των Σχολείων είναι η Aegean, η Communication Effect, και η Ε-Survey.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.