Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά H FedHATTA διεκδικεί την Japan Week του 2019 στην Αθήνα

H FedHATTA διεκδικεί την Japan Week του 2019 στην Αθήνα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι επαφές και ενέργειες της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού FedHATTA, σε συνεργασία με τον Ελληνο-Ιαπωνικό Σύνδεσμο, για τη διεκδίκηση της Ιαπωνικής Εβδομάδας (Japan Week) του 2019 στην Αθήνα, η οποία θα φέρει έως 1.000 Ιάπωνες καλλιτέχνες στην ελληνική πρωτεύουσα και θα εξασφαλίσει εκτενή προβολή της Ελλάδας στην αγορά ταξιδιωτών της Ιαπωνίας.

H Japan Week είναι ένα σπουδαίο γεγονός με διεθνή απήχηση που διοργανώνεται ετησίως σε προορισμούς από όλο τον κόσμο και περιλαμβάνει σειρά εκδηλώσεων με σκοπό την προβολή του ιαπωνικού πολιτισμού και τη σύσφιξη των σχέσεων της Ιαπωνίας με τις χώρες που φιλοξενούν το γεγονός.

Εκτίμηση της FedHATTA είναι ότι εάν η προσπάθεια για την προσέλκυση της διοργάνωσης επιτευχθεί, θα υπάρξει θεαματική αύξηση των τουριστών από την Ιαπωνία στην Αθήνα και την Ελλάδα. Πρόκειται για μια αγορά που τα τελευταία χρόνια έχει εξασθενήσει για τη χώρα μας –οι Ιάπωνες τουρίστες είχαν φθάσει ετησίως το ρεκόρ των 170.000 αφίξεων τη δεκαετία του 1970- έχοντας όμως μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης εάν αξιοποιηθούν σημαντικές ευκαιρίες όπως η Japan Week.

Στο πλαίσιο των ενεργειών για τη διεκδίκηση της διοργάνωσης στη χώρα μας, ο πρόεδρος της FedHATTA, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης και ο πρόεδρος του Ελληνο-Ιαπωνικού Συνδέσμου και επί σειρά ετών Διευθυντής του ΕΟΤ Άπω Ανατολής, κ. Δήμος Βρατσάνος, συναντήθηκαν με τον διευθύνοντα σύμβουλο του μη κερδοσκοπικού οργανισμού International Friendship Association, κ. Shunsuke Narizumi, με τον οποίο συζήτησαν τα πλεονεκτήματα της διοργάνωσης της επόμενης Japan Week στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο των συζητήσεων, στον κ. Narizumi προτάθηκαν χώροι που μπορούν να φιλοξενήσουν τις μεγάλες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται παραδοσιακά στο πλαίσιο της Ιαπωνικής Εβδομάδας (τελετή έναρξης και άλλες εκδηλώσεις όπως η Τελετή Τσαγιού).

Ο θεσμός της Ιαπωνικής Εβδομάδας εγκαινιάστηκε για πρώτη φορά στη Φλωρεντία το 1986 και έκτοτε πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε άλλη περιοχή. Για τη διοργάνωση του 2019 η χώρα μας συναγωνίζεται τη Σεβίλλη.

«Η πραγματοποίηση του Japan Week στην Αθήνα, αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για αυξήσουμε τις αφίξεις τουριστών από την Ιαπωνία. Η προβολή της Ελλάδας θα είναι μεγάλη, από τη στιγμή της ανακοίνωσης της διοργάνωσης μέχρι και το 2019. Μάλιστα, εν όψει της Ολυμπιάδας του Τόκυο, μεγάλου γεγονότος για τη χώρα μας, τη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, η διοργάνωση αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία», δήλωσε ο πρόεδρος της FedHATTA, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.