Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Συναυλία Φιλαρμόνιας Ορχήστρας Αθηνών 21/5/2018

Συναυλία Φιλαρμόνιας Ορχήστρας Αθηνών 21/5/2018

Δάσκαλος και Μαθητής
Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018, ώρα 20.30΄
Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

ΦΙΛΑΡΜΟΝIA ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΑΘΗΝΩΝ

Σε δύο από τους μεγαλύτερους Έλληνες συνθέτες του 20ού αιώνα είναι αφιερωμένη η συναυλία της Φιλαρμόνιας που θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στις 21 Μαΐου.

Ο Μανώλης Καλομοίρης (1883-1962) υπήρξε ο ιδρυτής και ο σημαντικότερος εκπρόσωπος της Ελληνικής Εθνικής Σχολής. Με το έργο του αλλά και με την εν γένει καλλιτεχνική και παιδαγωγική δραστηριότητά του καθόρισε τις εξελίξεις στην Ελλάδα σε πολύ μεγάλο βαθμό. Στη συναυλία, που εντάσσεται στον 14ο κύκλο των Ελληνικών Μουσικών Γιορτών 2018, θα ακούσουμε τρία από τα πιο σημαντικά του έργα: Το κεντρικό έργο του πρώτου μέρους είναι το «Κοντσερτάκι» για βιολί και ορχήστρα, το οποίο πλαισιώνεται από την 1η Ραψωδία σε ενορχήστρωση του Γάλλου μαέστρου και συνθέτη Gabriel Pierné και το συμφωνικό ποίημα «Στου Όσιου Λουκά το Μοναστήρι» για αφηγητή και ορχήστρα, σε ποίηση Άγγελου Σικελιανού.

Η συναυλία θα κλείσει με την Πρώτη συμφωνία ενός από τους πιο διακεκριμένους συνθέτες της πρωτοπορίας τους 20ού αιώνα, του σεμνού αλλά εξαίρετου Δημήτρη Δραγατάκη (1914-2001), που υπήρξε αρχικά μαθητής και κατόπιν εκ των στενότερων συνεργατών του Μανώλη Καλομοίρη.

Σολίστ είναι η βιολονίστα Στέλλα Τσάνη υπό την διεύθυνση του μαέστρου Λουκά Καρυτινού, που συνεργάζε-ται για πρώτη φορά με την Φιλαρμόνια.

*Πωλήσεις εισιτηρίων

Ταμεία Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, 210 3418579

Ticket Services, Πανεπιστημίου 39 • Καταστήματα Forthnet • Seretis travel, Πανεπιστημίου 61

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.