Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Συνάντηση του Υπουργού ΨΗΠΤΕ, Ν. Παππά και του ΓΓΕΕ, Λ. Κρέτσου, με...

Συνάντηση του Υπουργού ΨΗΠΤΕ, Ν. Παππά και του ΓΓΕΕ, Λ. Κρέτσου, με αντιπροσωπεία της Κινεζικής Κρατικής Ραδιοτηλεοπτικής Αρχής (Sarft) και κινέζους παραγωγούς οπτικοακουστικών έργων

Πολυμελή υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία της Κινεζικής Κρατικής Ραδιοτηλεοπτικής Αρχής (SARFT) υποδέχτηκαν στο Υπουργείο ΨΗΠΤΕ, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς και ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος.

Τα μέλη της κινεζικής αντιπροσωπείας, στην οποία περιλαμβάνονταν εκπρόσωποι των μεγαλύτερων εταιριών κινηματογράφησης και οπτικοακουστικών παραγωγών της Κίνας, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν ενδελεχώς για τις ευκαιρίες που δημιουργούνται στη χώρα μας από το νέο νόμο για την ενίσχυση των οπτικοακουστικών παραγωγών στην Ελλάδα.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν, επίσης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ), Πάνος Κουάνης, καθώς και κλιμάκιο της ΕΡΤ. Ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, κατά την οποία εκδηλώθηκε το μεγάλο ενδιαφέρον της κινεζικής αντιπροσωπείας για την παραγωγή οπτικοακουστικών έργων στην Ελλάδα.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Υπουργός ΨΗΠΤΕ, Νίκος Παππάς, είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον επικεφαλής της Κινεζικής Αντιπροσωπείας και Διευθυντή της Κινεζικής Κρατικής Ραδιοτηλεοπτικής Αρχής (SARFT), Yang Shuo.

Τέλος, το πρωί της ίδιας ημέρας ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, συναντήθηκε με το μέλος του πολιτικού γραφείου ΚΚΚ και Γενικό Γραμματέα ΚΚΚ Πεκίνου, Cai Qi, με τον οποίο συζήτησε τις προοπτικές συνεργασίας ελληνικών και κινεζικών συμπαραγωγών στο χώρο της τηλεόρασης και του κινηματογράφου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.