Αρχική Δήμοι Συναντήσεις του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη στο Μόντρεαλ με τη δήμαρχο της...

Συναντήσεις του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη στο Μόντρεαλ με τη δήμαρχο της πόλης και εκπροσώπους της ομογένειας

Συναντήσεις με τη δήμαρχο του Μόντρεαλ κυρία Valérie Plante και με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας, είχε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, κατά την επίσκεψή του στην καναδική πόλη. Ο κ. Καμίνης βρέθηκε στο Μόντρεαλ προσκεκλημένος του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), στο πλαίσιο της ετήσιας Υπουργικής Συνόδου.

Ο δήμαρχος Αθηναίων αφού ευχαρίστησε την ομόλογό του για τη θερμή υποδοχή, συζήτησε μαζί της το νέο ρόλο των πόλεων, που λειτουργούν ως εργαστήρια για την κοινωνική ανάπτυξη και την καινοτομία, δηλώνοντας ότι αυτή η συνάντηση είναι μία ακόμα απόδειξη ότι οι πόλεις μπορούν να τα καταφέρουν εκεί που τα κράτη αδυνατούν.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Αθηναίων συναντήθηκε με Έλληνες του Μόντρεαλ, που του παρέθεσαν γεύμα. Σε μία πολύ ζεστή, ευχάριστη και συγκινητική ατμόσφαιρα, ο κ. Καμίνης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με την Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μόντρεαλ αλλά και με τους Χιώτες του Μόντρεαλ, με τους οποίους συζήτησε για τον τόπο της κοινής καταγωγής τους.

Η Αθήνα, οι νέες επενδυτικές ευκαιρίες που διανοίγονται, η τουριστική ανάπτυξη που βιώνει η πρωτεύουσα ήταν μερικά μόνο από τα θέματα που συζητήθηκαν. Οι εκπρόσωποι της ελληνικής κοινότητας ξενάγησαν τον δήμαρχο Αθηναίων στο ιστορικότερο ελληνικό σχολείο της παροικίας “Σωκράτης”, όπου είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τους δασκάλους και τους μαθητές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.