Αρχική Δήμοι Ο Δήμος Μυκόνου στο Παγκόσμιο Συνέδριο Smart Islands

Ο Δήμος Μυκόνου στο Παγκόσμιο Συνέδριο Smart Islands

Celestyal Cruises

Πρόκειται για το κορυφαίο συνέδριο παγκοσμίως για τα «έξυπνα» νησιά – Τη Δημοτική Αρχή εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιλτιάδης Ατζαμόγλου.

Βασικοί στόχοι της διοργάνωσης του Smart Island World Congress είναι η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των διαφόρων νησιωτικών επικρατειών προκειμένου να αντιμετωπιστούν προκλήσεις όπως η κλιματική αλλαγή, ο οικονομικός ανταγωνισμός, η τεχνολογική καινοτομία και ο τουρισμός. 

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Fira de Barcelona στις 23 και τις 24 Απριλίου στην Calvià (Μαγιόρκα) με τη συμμετοχή 100 νησιών από όλο τον κόσμο.

Το Συνέδριο επισκέφτηκαν περισσότεροι από 750 αντιπρόσωποι νησιωτικών περιοχών, στο βήμα ανέβηκαν 95 ομιλητές, ενώ την εκδήλωση κλπ αν 70 δημοσιογράφοι. Συνολικά παραβρέθηκαν περισσοτεροι από 1.200 επισκέπτες!

Στα πλαίσια του Συνεδρίου εξετάστηκε η ανάγκη να βρεθούν συνέργειες και να συσφιχτούν οι δεσμοί που ενώνουν τις νησιωτικές επικράτειες, καθώς αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις, προκειμένου να γίνουν τα νησιά του μέλλοντος.

Οι τρεις βασικές θεματικές ενότητας που συζητήθηκαν στο Συνέδριο αφορούν στην ηγεσία νησιών στον τουριστικό κλάδο, στις  προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν τα νησιά στο μέλλον και στους πόρους που διατίθενται στις νησιωτικές επικράτειες. 

Πρόκειται για ζητήματα ζωτικής σημασίας, τα οποία αφορούν και το νησί της Μυκόνου και τις προκλήσεις των επόμενων ετών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.