Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Έγκριση δύο έργων ύδρευσης για τον Δήμο Ωρωπού από το Περιφερειακό Συμβούλιο

Έγκριση δύο έργων ύδρευσης για τον Δήμο Ωρωπού από το Περιφερειακό Συμβούλιο

Δύο σημαντικά έργα ύδρευσης για τον Δήμο Ωρωπού συνολικού προϋπολογισμού 2.925.200,00€ (με ΦΠΑ) εγκρίθηκαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής την Πέμπτη 10 Μαΐου, κατόπιν εισήγησης του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τα έργα:

α). «Κατασκευή δικτύου ύδρευσης στον οικισμό Βαρυκό του Δήμου Ωρωπού» προϋπολογισμού 1.525.200,00€ (με ΦΠΑ).

Ο οικισμός του Βαρυκού διαθέτει σήμερα πλήρες δίκτυο ύδρευσης, που κατασκευάσθηκε τη δεκαετία του 1970, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου τοποθετήθηκε κάτω από τη στάθμη της θάλασσας. Με την πάροδο του χρόνου, την επιχωμάτωση της περιοχής και την κατασκευή δρόμων οι αγωγοί ύδρευσης βρέθηκαν σε βάθος από 1,5 έως 2,0 μ. κάτω από την τελική στάθμη αυτών. Σήμερα το δίκτυο εμφανίζει εκτεταμένες διαβρώσεις και μεγάλες διαρροές που υπερβαίνουν τα 2.000 κ.μ. την ημέρα. Το νερό που διαρρέει διαχέεται υπόγεια στο έδαφος και οι περισσότερες διαρροές είναι αδύνατο να ανιχνευθούν. Το εν λόγω έργο αφορά στην κατασκευή νέου εσωτερικού δικτύου ύδρευσης από αγωγούς πολυαιθυλενίου, συνολικού μήκους 14.205 μ., οι οποίοι έχουν μεγαλύτερη αντοχή στη χημική διάβρωση.

Σε κατάλληλες θέσεις του δικτύου προβλέπεται η εγκατάσταση υπόγειων δικλείδων διακοπής, με τις οποίες θα εξασφαλίζεται η διακοπή της ροής του νερού σε μεμονωμένα τμήματα, κυρίως στις περιπτώσεις αποκατάστασης βλάβης. Οι δικλείδες προτείνεται να τοποθετηθούν σε ειδικά, επισκέψιμα φρεάτια, ώστε να καθίσταται ευχερής ο χειρισμός και η συντήρησή τους.

Επιπλέον, σε επιλεγμένες θέσεις του δικτύου διανομής, ανά 300 μ. περίπου, πρόκειται να τοποθετηθούν στόμια υδροληψίας, από τα οποία είναι δυνατόν να λαμβάνεται νερό για κατάσβεση πυρκαγιάς, πότισμα κοινοχρήστων χώρων πρασίνου κλπ. Τέλος, προβλέπεται η αντικατάσταση των αντίστοιχων οικιακών συνδέσεων.

β). «Κατασκευή εσωτερικού δικτύου ύδρευσης περιοχής Ποσειδωνίας – Κυψέλης παραλιακής ζώνης Καλάμου στο Δήμο Ωρωπού» προϋπολογισμού 1.400.000,00€ (με ΦΠΑ).

Το εν λόγω έργο αφορά την αναβάθμιση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της περιοχής Ποσειδωνίας – Κυψέλης της παραλιακής ζώνης Καλάμου του Δήμου Ωρωπού. Το υφιστάμενο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης είναι παλαιό και οι διάμετροι των αγωγών ανεπαρκείς, με αποτέλεσμα να προκύπτει πτώση της πίεσης κατά τις ώρες μεγάλης ζήτησης, η οποία σε ορισμένες περιοχές φτάνει μέχρι την πλήρη διακοπή της παροχής του νερού. Το νέο δίκτυο προβλέπεται να κατασκευασθεί με αγωγούς από πολυαιθυλένιο. Στους κόμβους σύνδεσης των αγωγών και σε κατάλληλες θέσεις θα τοποθετηθούν δικλείδες διακοπής, ώστε να είναι δυνατή η απομόνωση τμημάτων του δικτύου σε περίπτωση βλάβης. Οι δικλείδες θα τοποθετηθούν κατά ομάδες σε φρεάτια επίσκεψης. Επίσης, σε επιλεγμένα σημεία προβλέπονται πυροσβεστικά στόμια και αεροεξαγωγοί. Τέλος, προβλέπεται η αποκατάσταση των οικιακών συνδέσεων.

Και τα δύο έργα θα δημοπρατηθούν και θα εκτελεσθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος του Δήμου Ωρωπού.

* Στη φωτογραφία από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου διακρίνονται οι περιφερειακοί σύμβουλοι Στέλιος Κοροβέσης και Ιωάννα Στεργίου (αριστερά), ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής (κέντρο), ο Δήμαρχος Ωρωπού Θωμάς Ρούσσης και ο Αντιδήμαρχος Ωρωπού Δημήτρης Βελτανιώτης (δεξιά). 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.