Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Στρατή Λημνιού “Τι μου τη χάρισες αυτή τη μπομπονιέρα” και Μαριάννας Λούρμπα...

Στρατή Λημνιού “Τι μου τη χάρισες αυτή τη μπομπονιέρα” και Μαριάννας Λούρμπα «Σιγή Όντος» μια Συνάντηση με εξαιρετικά αποτελέσματα

Εξαιρετικές οι εντυπώσεις από τη “Σιγή Όντος”, οι σκιές μιλούν επαναφέρουν μνήμες που μόνο θετικά συναισθήματα ξυπνούν….αυτή η θετική πλευρά και η ομορφιά κρύβονται κάτω από το αποτέλεσμα των έργων μιας Έκθεσης που είναι τόσο ιδιαίτερη, ώστε σε απορροφά χωρίς να το καταλάβεις, αφήνοντας πίσω σου την καθημερινότητα, τα προβλήματα, τα προσωπεία, τα πρέπει.

Πρόκειται για τη νέα ατομική έκθεση της εικαστικού Μαριάννας Λούρμπα «Σιγή Όντος», η οποία εγκαινιάστηκε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης τη Τετάρτη 18 Απριλίου 2018, μαζί με την πρώτη παρουσίαση του βιβλίου του Στρατή ΛημνιούΤι μου τη χάρισες αυτή τη μπομπονιέρα”, σε μια βραδιά θετικών σχολίων κι εντυπώσεων, με την παρουσία της Υπουργού Τουρισμού κας Έλενα Κουντουρά και με το νέο βιβλίο και την έκθεση, ένα εικαστικό πόνημα 10 έργων εμπνευσμένο από το νέο βιβλίο, να αποτελούν το επίκεντρο των συζητήσεων.

Η έκθεση ΣΙΓΗ OΝΤΟΣ

Η ΣΙΓΗ OΝΤΟΣ (η σιγή της ύπαρξης) αποτυπώνεται εικαστικά με την μορφή μιας γυναικείας φιγούρας, μιας σκιάς η οποία ακούει, βλέπει, παρατηρεί, μας συνοδεύει σιωπηλά. Μια παρουσία που προδίδει και προδίδεται από τα πρέπει, τα θέλω, πολλές φορές και από τον ίδιο της τον εαυτό.

Η Μαριάννα Λούρμπα μας μιλάει για την τρίτη προσωπική της έκθεση και μας οδηγεί στον μαγικό κόσμο των σκιών «Μέσα από αυτά τα έργα μου θέλω να επικοινωνήσω με το κοινό, να του δείξω την ελκυστική πλευρά της πραγματικότητας μέσα από το παιχνίδι των σκιών…» και συνεχίζει

«Επειδή η σκιά ζει μόνο όταν υπάρχει φως.. σας ευχαριστώ για την τιμή και την χαρά να είστε μαζί μου και να κάνετε την νύχτα αυτη να λάμψει!»

Για την εξαιρετική της δουλειά μίλησε και ο νομικός σύμβουλος του υπουργείου Τουρισμού και εικαστικός Γιώργος Βιδάλης ο οποίος έκανε λόγο για μία καλλιτέχνιδα υψηλής αισθητικής που εναρμόνισε με μαγικό τρόπο τις εικόνες της με το βιβλίο του Στρατή δίνοντάς του μία επιπλέον δυναμική.

Η έκθεση παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από τη Τετάρτη 18 Απριλίου 2018 και θα διαρκέσει έως τις 26 Απριλίου 2018.

Το βιβλίο “Τι μου τη χάρισες αυτή την μπομπονιέρα;”

Πλούσιο το ταξίδι στις σελίδες του νέου βιβλίου του Στρατή Λημνιού “Τι μου τη χάρισες αυτή τη μπομπονιέρα”! Πρόκληση για ανάγνωση!

Η διαδρομή του έρωτα με το πέρασμα των χρόνων. Ο αντικατοπτρισμός στην πορεία του χρόνου της καθημερινότητας ενός γάμου με φόντο τη νυφική μπομπονιέρα!

Πρόκειται για ένα ιδανικό ανάγνωσμα για το καλοκαίρι που μας έρχεται!

Η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, η οποία προλόγισε το νέο βιβλίο του συγγραφέα έκανε λόγο για μία νουβέλα πολύ σύγχρονη που επί της ουσίας αποτυπώνει με έναν έξυπνο, νεωτεριστικό αλλά και ταυτόχρονα ρεαλιστικό τρόπο την πορεία ενός ζευγαριού μέσα στο γάμο του αλλά και τον τρόπο που το χρώμα μιας μπομπονιέρας με το πέρασμα του χρόνου, μεταλλάσει το χρώμα και τη λάμψη της.

Το εξώφυλλο του βιβλίου φιλοτεχνήθηκε με το ασπρόμαυρο χρώμα των εικαστικών σκέψεων της έκθεσης «Σιγή Όντος» της Μαριάννα Λούρμπα!
Επίσης στο εσωτερικό του θα βρείτε έργα της.

Μια Συνάντηση τεχνών,
με σημείο αναφοράς μια μπομπονιέρα!

Ένας συγγραφέας και μια εικαστικός “Ενώνουν” την ​έμπνευση​ τους και δημιουργούν ο καθένας ένα αυτοτελές καλλιτεχνικό αποτέλεσμα με κοινό παρονομαστή… μια μπομπονιέρα.

Κατά τη διάρκεια ενός δημοσιογραφικού ρεπορτάζ, μια μπομπονιέρα που κατέχει περίοπτη θέση στο σύνθετο ενός σπιτιού,​ μαγνητίζει το συγγραφέα να προσέξει τη λάμψη της. 
Η οικοδέσποινα του σπιτιού προσέχει το βλέμμα του συγγραφέα και του απαντά σχεδόν αυτόματα “πως κατά τη διάρκεια των τριάντα ετών που ήταν παντρεμένη η μπομπονιέρα άλλοτε θάμπωνε και άλλοτε έλαμπε.”
Γιατί​ έτσι πάνω κάτω είναι οι σχέσεις των ζευγαριών στη πορεία της κοινής ζωής τους….

Η ίδια μπομπονιέρα εμπνέει την εικαστικό η οποία προβάλει τους πολλαπλούς ρόλους της ηρωίδας του συγγραφέα, την σύντροφο, τη μητέρα, την φίλη, την ερωμένη.

Το βιβλίο “Τι μου τη χάρισες αυτή την μπομπονιέρα;” μία από τις εμπορικές επιτυχίες του καλοκαιριού

Όπως όλα δείχνουν αναμένεται να αποτελέσει μία από τις εμπορικές επιτυχίες του καλοκαιριού

Κυκλοφορεί επίσημα σε όλα τα κεντρικά βιβλιοπωλεία της χώρας από τη Τετάρτη 18 Απριλίου.

Βιογραφικά σημειώματα

Στρατής Λιμνιός

Ο Στρατής Λιμνιός γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Σπούδασε Δημοσιογραφία και Επικοινωνία.
Ζεί και εργάζεται στην Αθήνα τα τελευταία 15 χρόνια και μετρά πολλές συνεργασίες με τηλεοπτικούς σταθμούς και εφημερίδες.

Αγαπά το κέντρο της Αθήνας όπου και διαμένει, τους ανθρώπους της καθημερινότητας και τον γοητευτικό θόρθβο της πρωτεύουσας. Θεωρεί πηγή έμπνευσης την αλήθεια των ανθρώπων που δεν διστάζουν να εξομολογούνται μυστικά και σκέψεις τους με ειλικρίνεια και γενναιότητα.
Με τη συγγραφή ασχολείται τα τελευταία τρία χρόνια και αυτό είναι το δεύτερό του μυθιστόρημα.
Το πρώτο του μυθιστόορημα με τίτλο “Γιατί μου κατσικώθηκες;» κυκλοφόρησε το 2015 από τις εκδόσεις Ηρόδοτος.

Μαριάννα Λούρμπα

Η Μαριάννα Λούρμπα ζει και εργάζεται ως Visual Designer στην Αθήνα. Είναι κάτοχος Bachelor of Arts (Hons) Degree in Graphic Design του Middlesex University και Master Degree in Graphica del prodotto του πανεπιστήμιο IED στο Μιλάνου.
Σχεδιάζει design αντικείμενα για μουσεία και χώρους τέχνης.
Το 2011 ξεκίνησε το σχεδιασμό της σειράς “Artjewels”, για το Μουσείο Μπενάκη.
Η δουλειά της έχει λάβει διακρίσεις και έχει παρουσιαστεί σε σημαντικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Τα τελευταία χρόνια παρέα με το φακό της αποτυπώνει εικαστικές φόρμες φυσικού και αστικού τοπίου “Δισδιάκριτες” κάνοντας το 2016 και τη πρώτη της ατομική έκθεση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.