Αρχική Δήμοι Παρέμβαση του Προέδρου του Πανελλήνιου Δικτύου Δημοτικών κ Περιφερειακών Συμπαραστατών στο 12ο...

Παρέμβαση του Προέδρου του Πανελλήνιου Δικτύου Δημοτικών κ Περιφερειακών Συμπαραστατών στο 12ο Περιφερειακό Συνέδριο στην Αν. Αττική

Παρέμβαση στο 12 Περιφερειακό Συνέδριο που διεξήχθη στο Λαύριο 30 κ 31/4 έκανε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Δικτύου Συμπαραστατών, Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης στο Δήμο Σαρωνικού κ. Ευάγγελος Μιχάλης.

Επισήμανε στη τοποθέτηση του, την ανάγκη καταπολέμησης της γραφειοκρατίας της χειρότερης μορφής κακοδιοίκησης αφού τις περισσότερες φορές είναι θεσμοθετημένη.

Το Δίκτυο Συμπαραστατών έχει ήδη οργανώσει και προγραμματίζει σειρά ημερίδων υπό τη μορφή διαπεριφερειακών συναντήσεων, όπου αναδεικνύει το πρόβλημα στη καθημερινότητα του πολίτη και προτείνει λύσεις, όπως έξαλλου ορίζει ο ρόλος του Συμπαραστάτη, για την καταπολέμηση της κακοδιοίκησης.

Όπως ανέφερε στα συμπεράσματα της πρόσφατης ημερίδας στην Κοζάνη επισημάνθηκε η βοήθεια που μπορεί να προσφέρει η εφαρμογή του νομικού πλαισίου για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση π.χ . ηλεκτρονική (και μόνο) διακίνηση εγγράφων, ηλεκτρονική υπογραφή ,ηλεκτρονικό πρωτόκολλο κλπ, για το τελευταίο μάλιστα κατέθεσε τα στατιστικά του Δικτύου που δείχνουν ότι ένα σημαντικό ποσοστό (αγγίζει και το 20%) των αιτημάτων των πολιτών δεν φτάνουν ποτέ στη διοίκηση είτε γιατί χρεώνονται λάθος είτε γιατί κανείς δεν αναλαμβάνει τη διακίνηση και το πιο σημαντικό δεν είναι εύκολη η παρακολούθηση της πορείας του αιτήματος.

Έδωσε μάλιστα συγκεκριμένο παράδειγμα, υπόθεσης που χειρίστηκε στον Δήμο Σαρωνικού, αιτήματος δημότη που είχε χρεωθεί σε αναρμόδιο μεν υπάλληλο, συνονόματο όμως του αρμοδίου! Χρειάστηκε η παρέμβαση του Συμπαραστάτη ώστε ένα αίτημα που ήταν χαμένο χρόνια να εξεταστεί και να εγκριθεί σε χρονικό διάστημα λιγότερο των 10ημερων!

Όμως όπως συμβαίνει και στην κοινωνία υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις στο επίπεδο χρήσης της πληροφορικής από Δήμο σε Δήμο, θα πρέπει να γίνει κάθε προσπάθεια ώστε αυτό να αλλάξει. Πρότεινε να υπάρξει εξειδικευμένη χρηματοδότηση για τον απαιτούμενο μηχανολογικό εξοπλισμό την προμήθεια αναλόγων προγραμμάτων και φυσικά η αναγκαία όπου αυτή δεν υπάρχει εκπαίδευση των υπαλλήλων αλλά και των..διοικούντων!

Κλείνοντας την τοποθέτηση του ο Πρόεδρος του δικτύου Συμπαραστατών, χαρακτήρισε το θεσμό του Συμπαραστάτη σημαντικό εργαλείο στη λειτουργία της Τοπικής Δημοκρατίας και ζήτησε από τον παρευρισκόμενο Υπουργό Εσωτερικών κ.Σκουρλέτη, να ενισχυθεί, ανεξαρτήτως του εκλογικού συστήματος που θα επιλεγεί για την εκλογή των επόμενων Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.