Αρχική Δήμοι Ρ. Δούρου «Μια συμμαχία πολιτισμού για το εμβληματικό Πάρκο της Αθήνας» Πρωτόκολλο...

Ρ. Δούρου «Μια συμμαχία πολιτισμού για το εμβληματικό Πάρκο της Αθήνας» Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος για πολιτιστικά προγράμματα

Celestyal Cruises

Πρωτόκολλο Συνεργασίας με στόχο την προώθηση της πολιτιστικής πολυμορφίας και την ανάδειξη της Αττικής σε πόλο πολιτισμού, με ιδιαίτερη έμφαση στις παρεμβάσεις στο Πεδίο του Άρεως, υπέγραψαν, στη Γαλλική Πρεσβεία, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου με τον Πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα, Christophe Chantepy, τον Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, MikaëlHautchamp, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Ερμίνας Κυπριανίδου και της Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, Εύης Αποστολάκη.

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, που έχει ως αποστολή του την πολιτισμική και εκπαιδευτική συνεργασία, θα προτείνει συνεργασίες με θεσμικούς και μη εταίρους και θα παράσχει συμβουλές και εμπειρογνωμοσύνη στην αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου αναφέρθηκε σε «στρατηγική συμμαχία» με το Γαλλικό Ινστιτούτο, προσθέτοντας ότι «θέτουμε ως πρώτη προτεραιότητα την πολύμορφη πολιτιστική ανάπτυξη και τη συμβολή στη διαδικασία που έχουμε ξεκινήσει για την αναβάθμιση του Πεδίου του Άρεως». «Πρόκειται για πρόκληση και στοίχημα μαζί, που μπορούμε να κερδίσουμε ενώνοντας δυνάμεις, ανταλλάσσοντας εμπειρίες και καλές πρακτικές». «Κτίζοντας μια συμμαχία πολιτισμού για το εμβληματικό Πάρκο της Αθήνας. Μια συμμαχία όπου κανείς δεν περισσεύει».

Η ίδια επισήμανε ότι «πρόκειται για μια “πρωτιά”, για την οποία ευχαρίστησε τον Πρέσβη Christophe Chantepy, που «με τη δραστηριότητά του, δεν τιμά απλά την ιδιότητα του Πρέσβη αλλά συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη μιας αμοιβαία επωφελούς σχέσης της Γαλλίας με τη χώρα μας». «Έχετε όλοι αντιληφθεί τη μεγάλη σημασία της ποιοτικής εμβάθυνσης των σχέσεων αυτών. Μια εμβάθυνση που περνά μέσα από την οικοδόμηση δεσμών με την κοινωνία», σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η κοινή μας απόφαση για την εκπόνηση και υπογραφή αυτού του Πρωτόκολλου Συνεργασίας μεταξύ της Πρεσβείας και της Περιφέρειας Αττικής με αντικείμενο τον τομέα του πολιτισμού, υπό τη διευρυμένη του έννοια. Μια έννοια δηλαδή που συνεπάγεται συντονισμένες παρεμβάσεις, ανοικτές στους πολίτες, σε χώρους όπως για παράδειγμα στο Πεδίο του Άρεως». «Έναν χώρο τον οποίο η Περιφέρεια Αττικής παρέλαβε στα τέλη του 2014 σε κατάσταση εγκατάλειψης και που σήμερα, μέσα από σειρά στοχευμένων ενεργειών στους τομείς του πολιτισμού, του αθλητισμού αλλά και μέσα από την ανάταξη των υποδομών του, έχει θέσει σε τροχιά αποκατάστασης».

«Κάνουμε χωρίς τυμπανοκρουσίες, σοβαρή δουλειά, αντιμετωπίζοντας ετερογενείς αντιδράσεις, είτε πρόκειται για όψιμα ανησυχούντες για το Πεδίο, για το οποίο αδιαφορούσαν πριν από τα τέλη του 2014. Είτε πρόκειται για τις γνωστές πολιτικάντικες αντιδράσεις εκείνων που βλέπουν το Πεδίο του Άρεως ως όχημα για την οικοδόμηση ή τη συνέχιση πολιτικής καριέρας», υπογράμμισε η Περιφερειάρχης.

Τέλος, η Περιφερειάρχης απηύθυνε πρόσκληση για την Τετάρτη, το πρωί στο Πεδίο του Άρεως, στο πρόγραμμα Kids Athletics στο Πεδίο του Άρεως (Πλατεία Πρωτομαγιάς), με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών Δημοτικών Σχολείων της Αττικής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.