Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών «”Γραμμή άμυνας” σε κρίση-ανεργία η μικρή επιχειρηματικότητα»

Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών «”Γραμμή άμυνας” σε κρίση-ανεργία η μικρή επιχειρηματικότητα»

Πολύ μικρές -και κυρίως ατομικές- επιχειρήσεις, που στην πλειονότητά τους δραστηριοποιούνται στους κλάδους της εστίασης και του λιανικού εμπορίου, επιλέγουν ως «γραμμή άμυνας» στην κρίση και «αντίστασης» στην ανεργία οι νεοεισερχόμενοι στο επιχειρείν.

Όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών σχετικά με τις εγγραφές – διαγραφές επιχειρήσεων, το μοντέλο της μικρής και ευέλικτης επιχειρηματικότητας που ακούει στο όνομα «ατομικές επιχειρήσεις» είναι αυτό που τείνει να επικρατεί ολοένα και περισσότερο.

Συγκεκριμένα, με βάση τα στοιχεία του Ε.Ε.Α., τον Φεβρουάριο του 2018 έγιναν 688 εγγραφές και 335 διαγραφές επιχειρήσεων. Ένα μήνα πριν, τον Ιανουάριο του 2018, οι εγγραφές ήταν 570 και οι διαγραφές 478, ενώ τον Φεβρουάριο του 2017 οι εγγραφές ανέρχονταν σε 580 και οι διαγραφές σε 510.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.