Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά FedHATTA: Ο τουρισμός για άλλη μια φορά στις συμπληγάδες απεργιακών κινητοποιήσεων

FedHATTA: Ο τουρισμός για άλλη μια φορά στις συμπληγάδες απεργιακών κινητοποιήσεων

Την ώρα που η χώρα προετοιμάζεται για μια εξαιρετική τουριστική χρονιά, διανύοντας μάλιστα τον καλύτερο Φεβρουάριο των τελευταίων ετών, ο Τουρισμός, η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας, πέφτει για άλλη μια φορά θύμα συντεχνιακών διεκδικήσεων και απαράδεκτων πρακτικών επίλυσης εργασιακών ζητημάτων με την Πολιτεία.

Η απόφαση των εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού να πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία την Παρασκευή 2 Μαρτίου, κλείνοντας τις πόρτες των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων της Αττικής και της Κρήτης για τους επισκέπτες, τοποθετεί ξανά τον ευαίσθητο κλάδο του τουρισμού ανάμεσα στις συμπληγάδες εργασιακών διαπραγματεύσεων, οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επηρεάζουν οποιοδήποτε σημείο της τουριστικής δραστηριότητας αλλά να βρίσκουν γόνιμο διάλογο έξω από αυτό.

Τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι είναι διαχρονικά ένας από τους κυριότερους λόγους που οι διεθνείς τουρίστες επιλέγουν τη χώρας μας για ταξίδια. Η Αθήνα και η Κρήτη είναι από τους σημαντικότερους ελληνικούς προορισμούς της χώρας για την περίοδο που διανύουμε. Ήδη η FedHATTA, η οποία αφουγκράζεται τις τάσεις στην τουριστική αγορά, καταγράφει εξαιρετικά επίπεδα ζήτησης για τον Φεβρουάριο, τα καλύτερα των τελευταίων ετών για τον εν λόγω μήνα.

Δεδομένων των συνθηκών αυτών, κρίνεται απαράδεκτη η πρακτική των απεργιακών κινητοποιήσεων, η οποία μόνο ζημιά δημιουργεί στην εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, στις εντυπώσεις των τουριστών και στη λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων.

Καλούμε, έστω και τελευταία στιγμή, την κυβέρνηση να εξαντλήσει κάθε περιθώριο διαλόγου με τους εργαζομένους καθώς και τους τελευταίους να κατανοήσουν τις επιπτώσεις που έχουν οι κινητοποιήσεις τους σε έναν εξαιρετικά ευαίσθητο κλάδο, με ισχυρή συνεισφορά στην ελληνική οικονομία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.