Αρχική Δήμοι Σε ανοδική πορεία η Διεθνής ζήτηση για τον τουρισμό στην Αστυπάλαια

Σε ανοδική πορεία η Διεθνής ζήτηση για τον τουρισμό στην Αστυπάλαια

Ενθαρρυντικές διαγράφονται οι προοπτικές για τον τουρισμό στην, έπειτα από την επιτυχημένη παρουσία του Δήμου στη Βαρσοβία και το Βερολίνο.

Το νησί εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Τουρισμού κυρία Μαρία Καμπούρη που είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με δημοσιογράφους και τουριστικούς επαγγελματίες, στις οποίες ανέδειξε τα μοναδικά χαρακτηριστικά του νησιού.

Στις συνεντεύξεις της σε ΜΜΕ η κυρία Καμπούρη τόνισε ότι «είμαστε μπροστά σε μια εξαιρετική χρονιά για το νησί και αυτό φαίνεται τόσο από τη ζήτηση όσο και με την αλλαγή των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών δρομολογίων με καινούριες ώρες».

Μιλώντας για την οργάνωση και την αποτελεσματικότητα της εκθεσιακής συμμετοχής στην ΙΤΒ του Βερολίνου, η Αντιδήμαρχος είπε: «Αν απλά συμμετέχεις μόνο με παρουσία χωρίς να δουλέψεις από πριν δεν υπάρχει αποτέλεσμα. Εμείς πάμε με τη συμβουλευτική εταιρεία προβολής και προώθησης MTC GROUP, δουλεύουμε μήνες πιο πριν, στοχεύουμε σε συγκεκριμένους δημοσιογράφους, tour operator, συζητάμε και προβάλουμε το νησί με μεθοδικότητα και με δουλειά. Αν απλά καθίσεις πίσω από ένα περίπτερο της Περιφέρειας που σου προσφέρει δωρεάν και απλά δώσεις υλικό σε κάποιους που απλά περνάνε από το περίπτερο δεν έχει αποτέλεσμα» .

Η Αστυπάλαια, παρουσιάζει ανοδική πορεία σε επίπεδο αφίξεων με αυξήσεις της τάξης του 17-20%. Χαρακτηριστικό είναι ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο παρατηρήθηκε αύξηση 55% σε σχέση με το 2016, πράγμα που αποτελεί σοβαρή ένδειξη διεύρυνσης της τουριστικής περιόδου, μετά την ανάδειξη των επί μέρους στοιχείων του τουριστικού προϊόντος του νησιού.

«Υπάρχουν δυνατότητες- πρόσθεσε η κυρία Καμπούρη- και προσπαθούμε να αναδείξουμε τις ομορφιές του νησιού από αρχαιολογικής άποψης , ταυτόχρονα με τον περιπατητικό τουρισμό για τον οποίο ήδη σηματοδοτήσαμε μερικά μονοπάτια της Αστυπάλαιας προκειμένου να γίνει πιο πολύ ελκυστικό για όλους όσους ασχολούνται με αυτή τη δραστηριότητα τουρισμού» .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.