Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Πιστοποιήθηκε το πρώτο ξενοδοχείο με το Σήμα “Boutique hotel”

Πιστοποιήθηκε το πρώτο ξενοδοχείο με το Σήμα “Boutique hotel”

 πριν λίγες ημέρες. Το πιστοποιητικό απονεμήθηκε στο 5* ξενοδοχείο Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa, στη Σαντορίνη, δυναμικότητας 43 δωματίων/διαμερισμάτων. Υπογραμμίζεται ότι σκοπός του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας είναι το Σήμα “Boutique hotel” να αποτελέσει την σφραγίδα ποιότητας αλλά και οριοθέτησης μικρών ξενοδοχείων της χώρας μας που έχουν επενδύσει στην έντονη διαφοροποίηση και στην προσφορά μοναδικών εμπειριών διαμονής στους επισκέπτες τους.  

Στο βραχύ χρονικό διάστημα στο οποίο έχει ξεκινήσει η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Ξ.Ε.Ε., καταγράφεται ήδη έντονο ενδιαφέρον από ξενοδοχεία για την ένταξή τους στο Σήμα «Boutique hotel». Σύντομα αναμένεται η πιστοποίηση ακόμα 8 ξενοδοχείων, ενώ άλλα 43 έχουν ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες πιστοποίησης στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα www.boutique-hotel.gr του Επιμελητηρίου.

Ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας κ. Αλέξανδρος Βασιλικός χαιρετίζοντας το πρώτο ξενοδοχείο που πιστοποιήθηκε ως Boutique hotel, τόνισε ότι «η νέα πρωτοβουλία του Ξ.Ε.Ε. στοχεύει στην ανάδειξη του πρωτοποριακού σχεδιασμού και των καινοτόμων υπηρεσιών φιλοξενίας στη χώρα μας».

Όπως πρόσθεσε: «Ο κλάδος της φιλοξενίας αποτελεί σήμερα μια ταχέως εξελισσόμενη αγορά,  όπου το ζητούμενο είναι η διαφοροποίηση της εμπειρίας. Στο πλαίσιο αυτό, η ανάπτυξη  Βoutique ξενοδοχείων αποτελεί μια από τις κυρίαρχες τάσεις της ξενοδοχειακής βιομηχανίας». Καταλήγοντας ανέφερε : «Το Ξ.Ε.Ε. με το σχεδιασμό και την εφαρμογή του συστήματος πιστοποίησης Boutique hotel ουσιαστικά συμβάλλει με την εξειδικευμένη τεχνογνωσία του στην εδραίωση προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας, ικανών να αποτελέσουν το αντίδοτο στην υψηλή εποχικότητα της ζήτησης που διαχρονικά καταγράφεται στο τουριστικό μας προϊόν». 

Σχετικά με το Σήμα “Boutique hotel”

Το Ξ.Ε.Ε. με στόχο την Πιστοποίηση και την Προβολή των Boutique hotels της χώρας μας, σε ένα σύγχρονο και λειτουργικό περιβάλλον, προχώρησε στο σχεδιασμό ενός αξιόπιστου συστήματος πιστοποίησης του Σήματος “Boutique Hotel” και στη δημιουργία της διαδραστικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.boutique-hotel.gr, η οποία ενεργοποιήθηκε επίσημα τον Δεκέμβριο του 2017 για τους επαγγελματίες του κλάδου.  

Το Σήμα “Boutique hotel” εστιάζεται στα μικρά ξενοδοχεία με έντονη προσωπικότητα. Κάθε ενταγμένο ξενοδοχείο είναι, εξ ορισμού, διαφοροποιημένο, παράλληλα όμως όλα αυτά τα καταλύματα μοιράζονται κοινούς παρανομαστές: το μικρό μέγεθος, το όραμα -όπως αυτό αντικατοπτρίζεται στην ιδιαίτερη αισθητική του αρχιτεκτονικού και διακοσμητικού τους concept σχεδιασμού, και οι αναβαθμισμένες προσφερόμενες παροχές & υπηρεσίες τους.  

Τα ενταγμένα καταλύματα στο Σήμα «Boutique hotel» απολαμβάνουν οφέλη όπως η επίσημη ενσωμάτωση του όρου «Boutique hotel» στο διακριτικό τους τίτλο, και η προβολή τους μέσω προγραμματισμένων προωθητικών ενεργειών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.