Αρχική Δήμοι Δήμος Σαρωνικού: Διαγωνισμός Δημιουργίας Σελιδοδείκτη 2018

Δήμος Σαρωνικού: Διαγωνισμός Δημιουργίας Σελιδοδείκτη 2018

Ο Δήμος Σαρωνικού και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλυβίων του ΝΠΔΔ «Αριστόδικος» του δήμου Σαρωνικού σε συνεργασία με τις Σχολικές Βιβλιοθήκες του 2ου Λυκείου Καλυβίων, του Λυκείου Αναβύσσου, του 2ου Γυμνάσιου Καλυβίων, του 3ου και 4ου Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων και του Δημοτικού Σχολείου Κουβαρά διοργανώνουν Διαγωνισμό Δημιουργίας Σελιδοδείκτη με θέμα «Γνώρισε τον τόπο σου». Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε όλους τους μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου του Δήμου Σαρωνικού και διεξάγεται από 15 Μαρτίου έως και 25 Μαΐου 2018.

Μαθητές από τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου μας διαγωνίζονται στη δημιουργία ενός σελιδοδείκτη που θα αντιπροσωπεύει και θα αναδεικνύει τρία (3) βασικά στοιχεία του τόπου μας, μέσα από τρεις (3) θεματικές ενότητες του τουριστικού προϊόντος του Δήμου Σαρωνικού. Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν 3 σελιδοδείκτες για τις εξής κατηγορίες:

Α. Η βυζαντινή μας κληρονομιά
Β. «Η πατρίδα των Κούρων»
Γ. Σαρωνικός, η θάλασσά μας

Οι μαθητές μπορούν να ζωγραφίσουν ή να δημιουργήσουν ένα κολάζ για κάθε μία από τις θεματικές ενότητες χωρίς να χρησιμοποιήσουν ήδη υλικό που εμπεριέχει πνευματικά δικαιώματα. Στόχος είναι η δημιουργική πρωτοτυπία στη σχεδίαση των σελιδοδεικτών από τα παιδιά. Οι νικητές θα βραβευθούν από τον Δήμαρχο Σαρωνικού και τον Πρόεδρο του ΝΠΔΔ «Αριστόδικος» του Δήμου Σαρωνικού σε ειδική τελετή στο Αμφιθέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου στα Καλύβια, ενώ τα βραβεία για τους 9 νικητές είναι τα εξής:

  1. Απονομή τίτλου «Πρεσβευτής» του Δήμου Σαρωνικού
  2. Βιβλία
  3. Εκδρομή σε χώρο πολιτισμού
  4. Εκτύπωση και δημοσίευση των σελιδοδεικτών

Για όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής και μαγνητάκια.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους συμμετοχής στο διαγωνισμό, τις διαστάσεις του σελιδοδείκτη και τα έγγραφα συμμετοχής, μπορείτε να απευθύνεστε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλυβίων και στις συνεργαζόμενες σχολικές βιβλιοθήκες των αντίστοιχων σχολείων καθώς επίσης και ηλεκτρονικά στο site https://selidodiktis.webnode.gr/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.