Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Έγκριση δύο νέων έργων για την Ανατολική Αττική από το Περιφερειακό Συμβούλιο

Έγκριση δύο νέων έργων για την Ανατολική Αττική από το Περιφερειακό Συμβούλιο

Την έγκριση δύο έργων στην Ανατολική Αττική ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στη συνεδρίαση της 13ης Μαρτίου, μετά από σχετική εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου.

Το πρώτο έργο είναι η «Κατασκευή οδικού δικτύου Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος» συνολικού προϋπολογισμού 3.968.000,00€ (με Φ.Π.Α.) και αφορά σε εργασίες κατασκευής οδών και δικτύου ύδρευσης σε οδούς που βρίσκονται σε κυρωμένες πράξεις εφαρμογής του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος και θα εκτελεστεί στην 5η Πολεοδομική Ενότητα της Δημοτικής Ενότητας Αρτέμιδος και στις Πολεοδομικές Ενότητες 1η και 4η (Μυκηναϊκοί Τάφοι-Γήπεδο) της Δημοτικής Ενότητας Σπάτων, του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος. Οι εργασίες κατασκευής των οδών περιλαμβάνουν εκσκαφές, καθαιρέσεις, υποβάσεις-βάσεις οδοστρωσίας, ασφαλτική προεπάλειψη, ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας, κατασκευή ρείθρων, πεζοδρομίων σε ορισμένα σημεία, ενώ οι εργασίες ύδρευσης, όπου απαιτείται, περιλαμβάνουν σωληνώσεις και υδραυλικές εργασίες. Το έργο θα δημοπρατηθεί από το Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος και θα εκτελεστεί από τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του. Με την ολοκλήρωση του έργου αναμένεται η βελτίωση των υποδομών και της ποιότητας ζωής των δημοτών και επιπλέον η ενίσχυση της ασφαλούς μετακίνησης των επισκεπτών της περιοχής.

Επιπλέον, εγκρίθηκε η κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτων για την κατασκευή του δημοσίου έργου: «Βελτίωση Επαρχιακής Οδού 29 Δροσιά – Διόνυσος – Ν. Μάκρη». Η οδός ∆ροσιά – ∆ιόνυσος – Νέα Μάκρη αποτελεί τµήµα της Επαρχιακής Οδού 29, η οποία συνδέει τα βόρεια προάστια µέσω της ∆ροσιάς και του ∆ιονύσου µε τις ανατολικές περιοχές της Αττικής. Υποτµήµα της προαναφερθείσας οδού είναι το υπεραστικό τµήµα που συνδέει το ∆ιόνυσο µε τη Νέα Μάκρη για την κατασκευή του οποίου θα κηρυχθεί η αναγκαστική απαλλοτρίωση. Το συνολικό μήκος του υπό μελέτη τµήµατος είναι 11,79χλµ. Το σύνολο της έκτασης που απαλλοτριώνεται, για τη βελτίωση της επαρχιακής οδού, ανέρχεται σε 385.167,59τμ. Σε όλο το ανάπτυγµά της η μελετώμενη οδός ακολουθεί και βελτιώνει την υφιστάμενη χάραξη της Λεωφόρου ∆ιονύσου. Η κυκλοφορία της συγκεκριμένης οδού είναι σηµαντική σε όλη την διάρκεια του έτους, παρουσιάζει δε µεγάλη αύξηση κατά τους θερινούς µήνες καθώς εξυπηρετεί (εκτός των µονίµων κατοίκων) παραθεριστές αλλά και διερχόμενους από την ευρύτερη περιοχή προς τις παραλίες της Ανατολικής Αττικής.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.