Αρχική Βραβεία Τελετή Απονομής Βραβείων «ΔΟΜΕΣ 2018»

Τελετή Απονομής Βραβείων «ΔΟΜΕΣ 2018»

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου

Ώρα Έναρξης: 19.00 | Είσοδος Ελεύθερη

Αμφιθέατρο Μουσείου Μπενάκη (Πειραιώς 138)

Διεθνούς φήμης αρχιτέκτονες επιλέγουν τα καλύτερα Ελληνικά έργα για ένατη συνεχή χρονιά.

Οι ΔΟΜΕΣ απονέμουν τα ομώνυμα αρχιτεκτονικά βραβεία, το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη.

Στη φετινή διοργάνωση υποβλήθηκαν 150 έργα από περισσότερους των 530 αρχιτεκτόνων και λοιπών συντελεστών. Οι κατηγορίες των Βραβείων είναι: «Καλύτερο πραγματοποιημένο έργο», «Καλύτερο πρώτο έργο νέου αρχιτέκτονα», «Καλύτερη ανεκτέλεστη μελέτη» και «Καλύτερο πραγματοποιημένο έργο νέας αρχιτεκτονικής σε υφιστάμενο κτήριο».

Κριτική Επιτροπή:

  • Alexander Brodsky, αρχιτέκτων, διευθυντής, Bureau Alexander Brodsky, Μόσχα – Ρωσία
  • Gonçalo Byrne, αρχιτέκτων, διευθυντής, Gonçalo Byrne Arquitectos, Λισαβόνα – Πορτογαλία
  • Jürgen Mayer, αρχιτέκτων, ιδρυτικός εταίρος, J. MAYER H. und Partner, Architekten, Βερολίνο – Γερμανία

Επίσης, θα απονεμηθούν, για πρώτη φορά, τα «Βραβεία Συναδέλφων» για το καλύτερο πραγματοποιημένο έργο και την καλύτερη ανεκτέλεστη μελέτη. Τα «Βραβεία Συναδέλφων» δημιουργήθηκαν για να ενθαρρύνουν την κρίση της ελληνικής αρχιτεκτονικής από έλληνες αρχιτέκτονες και προέκυψαν μέσω μυστικής ψηφοφορίας των ομάδων που συμμετείχαν στα Βραβεία «ΔΟΜΕΣ».

Τα 6 βραβευθέντα έργα και μελέτες, οι 8 συμμετοχές που τιμήθηκαν με έπαινο και ακόμη 12 συμμετοχές που συγκέντρωσαν υψηλή βαθμολογία από την κριτική επιτροπή, θα παρουσιαστούν αναλυτικά στο επόμενο τεύχος των ΔΟΜΩΝ, Bραβεία «ΔΟΜΕΣ 2018», το οποίο θα διανεμηθεί στους παρευρισκόμενους στην τελετή απονομής.

Τα Βραβεία «ΔΟΜΕΣ» σε αριθμούς:

Τα Βραβεία «ΔΟΜΕΣ» είναι ένα ετήσιος θεσμός που εγκαινίασαν οι ΔΟΜΕΣ το 2010, στο πλαίσιο της συνεχόμενης προσπάθειας ανάδειξης της σύγχρονης Ελληνικής αρχιτεκτονικής. Στα εννέα χρόνια λειτουργίας τους:

  • περισσότερες από 1500 προτάσεις έχουν κατατεθεί
  • 33 και 66 προτάσεις έχουν διακριθεί με βραβεία και επαίνους, αντίστοιχα
  • 160 προτάσεις έχουν δημοσιευτεί στο ομώνυμο τεύχος
  • 27 από τους σημαντικότερους αρχιτέκτονες διεθνώς έχουν διατελέσει μέλη της κριτικής επιτροπής, όπως, μεταξύ άλλων, οι: Inaki Abalos (πρόεδρος της αρχιτεκτονικής σχολής του Πανεπιστημίου Harvard), David Chipperfield (κάτοχος του Χρυσού Μεταλλίου του Βασιλικού Ινστιτούτου Βρετανών Αρχιτεκτόνων), Steven Holl (ο σημαντικότερος αρχιτέκτονας του 2003 σύμφωνα με το περιοδικό Time), Richard Meier (κάτοχος του βραβείου Pritzker, αντίστοιχου του Νόμπελ για την αρχιτεκτονική) και Bernard Tschumi (πρώην πρόεδρος της αρχιτεκτονικής σχολής του πανεπιστημίου Columbia της Νέας Υόρκης και γνωστός στο Ελληνικό κοινό για τον σχεδιασμό του «Μουσείου Ακρόπολης»)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.