Αρχική Βραβεία Τα ελληνικά σφουγγάρια Cleopatra’s Sponges, στον Παγκόσμιο τελικό του φοιτητικού διαγωνισμού GSEA,...

Τα ελληνικά σφουγγάρια Cleopatra’s Sponges, στον Παγκόσμιο τελικό του φοιτητικού διαγωνισμού GSEA, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ομίλου Tripsta S.A.

Στα γραφεία του ομίλου Tripsta S.A. πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, ο ελληνικός τελικός του παγκόσμιου φοιτητικού διαγωνισμού Global Student Entrepreneur Awards (GSEA) του Entrepreneur’s Organization (EO).

Νικητής ανακηρύχθηκε ο φοιτητής του Πανεπιστημίου Πειραιά, Ανάργυρος Κουτρούμπας, ο οποίος με την καινοτόμο επιχειρηματική του ιδέα Cleopatra’s Sponges, κατάφερε να εντυπωσιάσει τους κριτές σκαρφαλώνοντας στην 1η θέση και κερδίζοντας τους υπόλοιπους συμμετέχοντες. Η δραστηριότητα της εταιρείας Cleopatra’s Sponges, αφορά στην καλλιέργεια και συσκευασία θαλάσσιων σφουγγαριών του είδους Spongia Officinalis ή Φίνο. Το όραμα της εταιρείας είναι να συμβάλλει στην αναβίωση του ιστορικού κλάδου του εμπορίου του φυσικού σφουγγαριού με σεβασμό στο θαλάσσιο οικοσύστημα. Όπως είναι άλλωστε γνωστό, το ελληνικό σφουγγάρι είναι ευρέως αναγνωρισμένο ως το καλύτερο στη παγκόσμια αγορά. 

Ο Ανάργυρος Κουτρούμπας, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Τελικό του GSΕA 2018 στο Τορόντο του Καναδά. Θα ανταγωνιστεί κορυφαίους φοιτητές-επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο, με την ελπίδα να κερδίσει πάνω από 400.000 δολάρια.

«Είμαι πολύ ευγνώμων για αυτήν την ευκαιρία που μου δόθηκε να παρουσιάσω την ιδέα μου στον διαγωνισμό GSEA, αλλά ακόμα πιο υπερήφανος που κατάφερα να προκριθώ στον Παγκόσμιο Τελικό όπου και θα εκπροσωπήσω τη χώρα μου» δήλωσε μεταξύ άλλων ο νικητής.

Εκτός από την προώθηση των Cleopatras Sponges στον Παγκόσμιο Τελικό του GSEA, ο νικητής θα φιλοξενηθεί για 1 χρόνο στα γραφεία του ομίλου της Τrispta S.A. λαμβάνοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες από την Dynargie, την κορυφαία συμβουλευτική εταιρεία σε θέματα management και εκπαίδευσης.

Κριτές του ελληνικού φοιτητικού διαγωνισμού Global Student Entrepreneur Awards (GSEA) ήταν ο Philipp Brinkmann, CEO της Τripsta S.A. ο οποίος ήταν και ο διοργανωτής, ο κ. Γεώργιος Δουκίδης, Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο κ. Κώστας Γεράρδος, Διευθύνων Σύμβουλος της Πλαίσιο Computers καθώς & ο κ. Δημήτρης Μελαχροινός, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής του Spitogatos.gr.

Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες που διαγωνίστηκαν ήταν ο Βασίλειος Καραβασίλης του eNYy Softworks και ο Λέων Γαβαλάς της JT Pro Private Company, οι οποίοι κατέλαβαν την δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα καθώς και ο Geo Αγγελόπουλος με το Parky.gr ο οποίος κατέλαβε την τέταρτη θέση.

«Η στήριξη της νέας γενιάς επιχειρηματιών, η καθοδήγησή τους αλλά και η ανάπτυξη των δεξιοτήτων και ικανοτήτων τους, είναι μια πρωτοβουλία στην οποία είμαι καθ’ όλα αφοσιωμένος. Στόχος μου είναι να τους διδάξω πώς να είναι ευέλικτοι, πώς να εξελιχθούν αλλά κυρίως πώς να διατηρήσουν την επιχείρησή τους. Ο διαγωνισμός GSEA είναι ιδανικός για να επιτευχθεί αυτό, κυρίως επειδή επικεντρώνεται περισσότερο στον επιχειρηματία ως άνθρωπο παρά στην επιχειρηματική δραστηριότητα» δήλωσε ο Philipp Brinkmann.

 Σε αυτό το σημείο αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι οι φοιτητές που επιτρέπεται να λάβουν μέρος θα πρέπει να είναι προπτυχιακοί ή μεταπτυχιακοί σε κάποιο αναγνωρισμένο κολέγιο ή πανεπιστήμιο. Επιπλέον, επιβάλλεται να είναι υπεύθυνοι για μία επιχείρηση η οποία βρίσκεται σε λειτουργία για τουλάχιστον έξι (6) συνεχόμενους μήνες.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.