Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η Τεργέστη καλεί Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης

Η Τεργέστη καλεί Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης

Την καλή δουλειά που έχει κάνει ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης  στο Διαδίκτυο επιβεβαιώνει σύμφωνα με την πρόεδρό του κα Βούλα Πατουλίδου, η πρόταση συνεργασίας που έχει υποβάλλει η Σχολή Διερμηνέων-Μεταφραστών  του Πανεπιστημίου της Τεργέστης  για το portal www.thessaloniki.travel.

Το Ιταλικό Πανεπιστήμιο, με πρόσφατη επιστολή του, προς την πρόεδρο του Οργανισμού –αντιπεριφερειάρχη της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κα Βούλα πατουλίδου εκφράζει την πρόθεσή του να συνεργαστεί με τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης. Πρώτον  για να αποκτήσουν οι φοιτητές της Σχολής Διερμηνέων και Μεταφραστών  εμπειρία και περισσότερη τεχνογνωσία  γύρω από τη λειτουργία ενός portal τουριστικού περιεχομένου και δεύτερον για να προστεθεί και η Ιταλική γλώσσα στις γλώσσες  που «μιλάει» η Θεσσαλονίκη στον ψηφιακό τουρισμό.

Σήμερα, το επίσημο portal του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης παρουσιάζει ένα πανόραμα της Θεσσαλονίκης σε 4 γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Ρωσικά, Κινέζικα) ενώ  είναι σε στάδιο ολοκλήρωσης και η προσθήκη της Γερμανικής  γλώσσας. Το portal παρέχει μια ολοκληρωμένη εικόνα στους επισκέπτες για το τι προσφέρει η πόλη . Έχει  δε, χιλιάδες επισκέπτες απ όλο  τον κόσμο. Το www.thessaloniki.travel  είναι  συνδεδεμένο επίσης  με τις άλλες ιστοσελίδες του Οργανισμού στα social media (FB,Instagram,Twitter) προσφέροντας την πιο ολοκληρωμένη ψηφιακή  παρουσίαση μιας πολυθεματικής τουριστικά  περιοχής, όπως είναι η Θεσσαλονίκη, στο διαδίκτυο. Η συνολική εικόνα που εκπέμπει ο Οργανισμός  στο Διαδίκτυο είναι αυτή που έχει προκαλέσει όπως είπε η κα Πατουλίδου το ενδιαφέρον να χρησιμοποιηθεί κι ως  εκπαιδευτικό εργαλείο.

Την πρωτοβουλία, από την πλευρά του Πανεπιστημίου της Τεργέστης για συνεργασία με τον Οργανισμό Τουρισμού, έχει ο επίκουρος καθηγητής Ελληνικής Γλώσσας και Μετάφρασης στη Σχολή Διερμηνέων και Μεταφραστών κ. Giacomo Klein. Εξάλλου ,τα τουριστικά κείμενα αποτελούν κύριο θέμα των  μαθημάτων μετάφρασης που πραγματοποιούνται στη συγκεκριμένη σχολή και πριν από λίγους μήνες το Πανεπιστήμιο της Τεργέστης ξεκίνησε μια συνεργασία Erasmus με το ΑΠΘ.

Οι φοιτητές της Σχολής στο πλαίσιο της συνεργασίας  προτείνουν  να αναλάβουν δωρεάν  και τη μετάφραση της ιστοσελίδας www.thessaloniki.travel  στα Ιταλικά.  Κατά τον κ. Giacomo Klein , επίκουρο καθηγητή του Πανεπιστημίου της Τεργιέστης « αυτό θα είναι καρποφόρο για τους φοιτητές, το Πανεπιστήμιο  και τον ΟΤΘ».

«Είναι, εκτός των άλλων, μια τιμητική πρόταση» ανέφερε η Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης και Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ.Βούλα Πατουλίδου.

«Το portal www.thessaloniki.travel καταγράφει καθημερινά επισκεψιμότητα απ’ όλο τον κόσμο. Και μας χαροποιεί το γεγονός ότι ένα ιταλικό πανεπιστήμιο  σε μια πόλη που έχει και ιστορικούς δεσμούς με την Ελλάδα θέλει να συνεργαστεί με τον Οργανισμό. Να μεταφράσει και να χρησιμοποιήσει την ιστοσελίδα μας για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Μ αυτόν τον τρόπο το thessaloniki.travel γίνεται και γέφυρα συνεργασίας. Οι φορείς που συγκροτούν τον Οργανισμό με χαρά θα ανταποκριθούν σ’ αυτή την πρόταση», πρόσθεσε η κα Πατουλίδου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.