Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η Περιφέρεια Αττικής προωθεί μια δέσμη ελκυστικών ταξιδιωτικών προϊόντων στην ελληνική και...

Η Περιφέρεια Αττικής προωθεί μια δέσμη ελκυστικών ταξιδιωτικών προϊόντων στην ελληνική και διεθνή τουριστική αγορά

Celestyal Cruises

Η Περιφέρεια Αττικής υλοποιεί για το έτος 2018 επιλεγμένες δράσεις Τουριστικής Προβολής, με βάση την νέα τουριστική της ταυτότητα, προωθώντας έμπρακτα τις συνέργειες με τους Δήμους και τους τουριστικούς φορείς.

Η Περιφέρεια Αττικής προωθεί μια δέσμη ελκυστικών ταξιδιωτικών προϊόντων στην ελληνική και διεθνή τουριστική αγορά, καθώς εκπροσωπεί μια από τις πιο προικισμένες από πλευράς φυσικού και πολιτισμικού πλούτου περιοχές της Μεσογείου. Για το σκοπό αυτό έχει ήδη δημιουργήσει και παρουσιάσει την νέα τουριστική της ταυτότητα στο ελληνικό κοινό.

Σε συνέχεια των συνεργατικών σχέσεων που έχουν καλλιεργηθεί με τους Δήμους της Αττικής, δημιουργήθηκαν από την Π.Α. επικοινωνιακά εργαλεία για τις δράσεις τουριστικής προβολής τα οποία παραδίδονται στους άμεσα ενδιαφερόμενους, κατά την έναρξη του έτους για την εξυπηρέτηση των σκοπών τουριστικής προβολής τους.

Με επιστολή της Εντεταλμένης Περιφερειακής Σύμβουλου για τον Τουρισμό της Π.Α. κυρίας Ελένης Δημοπούλου προς τους 66 Δήμους της Περιφέρειας Αττικής, απεστάλη ενημέρωση για το νέο τουριστικό λογότυπο της Αττικής, συνοδευόμενο από αρχείο με τις κατευθύνσεις της ορθής χρήσης του (brand manual). Το νέο τουριστικό λογότυπο μπορεί να προσαρμοστεί αναλόγως από τους Δήμους τουριστικούς προορισμούς- ώστε να χρησιμοποιηθεί κατάλληλα στην έντυπη και ψηφιακή επικοινωνία τους στην διεθνή και την ελληνική τουριστική αγορά.

Οι λιγότερο γνωστοί προορισμοί, χρησιμοποιώντας το νέο τουριστικό λογότυπο, σε εφαρμογή του «umbrella branding», ενδυναμώνουν την παρουσία τους στη διεθνή αγορά και καθιερώνονται ως τα νέα ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα του γεωγραφικού χαρτοφυλακίου της Αττικής, πλάι στα πλέον αναγνωρίσιμα διεθνώς ονόματα κύριων τουριστικών προορισμών, όπως η «Αθήνα». Επιτυγχάνεται έτσι η αποτελεσματικότερη προβολή της Αττικής ως προορισμός διακοπών μικρής διάρκειας «short break», κατ’ επέκταση του τουρισμού πόλεως «city break», που κυριαρχούσε ως τάση στην αγορά κατά τα προηγούμενα έτη.

Η μελέτη και δημιουργία των ξεχωριστών λογοτύπων των 66 Δήμων της Π.Α. προσφέρεται από την Π.Α. ως ένα πρόσθετο εργαλείο υποστήριξης των δράσεών της τουριστικής προβολή τους και ολοκληρώθηκε χωρίς καμία δική τους οικονομική επιβάρυνση.

H Π.Α. προγραμματίζει επίσης, μια σειρά άμεσων ενεργειών ψηφιακού μάρκετινγκ (digital marketing) που σύντομα θα ανακοινωθούν αναλυτικά και θα υλοποιηθούν εντός του έτους 2018, με βάση ένα διακριτό digital marketing plan.

Ο προγραμματισμός της Διεύθυνσης Τουρισμού για το τρέχον έτος, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, συνεργασία με Δήμους, αλλά και άλλους συλλογικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στην τουριστική αγορά για την από κοινού συμμετοχή τους, ως οι επιλεγμένοι ανά περίπτωση, φιλοξενούμενοι συνεκθέτες στο περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής, κατά την παρουσία της σε διεθνείς εκθέσεις Τουρισμού.

Ενδεικτικά, αναφέρονται ο Δήμος Αθηναίων – EATA, ο Δήμος Πειραιά, οι Δήμοι των νησιών του Σαρωνικού και των Κυθήρων, οι Δήμοι του παραλιακού μετώπου, η ΕΞΑΑΑ, η ΕΠΕΣΤ, η ΕΝΟAΑ, οι εμπορικοί σύλλογοι, το product club γαστρονομικού και οινικού τουρισμού κ.λπ.

Οι Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού που συμμετέχει η Π.Α. αναφέρονται παρακάτω:

  • ITB, Βερολίνο (07-11/03/2018), με έμφαση στις ειδικές μορφές τουρισμού, κυρίως στον πολιτιστικό και στον θαλάσσιο τουρισμό.
  • ΜΙΤΤ, Μόσχα (13-15/03/2018), με έμφαση στον αθλητικό, συνεδριακό, και στον εκπαιδευτικό τουρισμό.
  • Arabian Travel Market, Ντουμπάι (22-25/04/2018), με έμφαση στον τουρισμό πολυτελείας και στον θαλάσσιο τουρισμό.
  • East Med Yacht Show, Μαρίνα Ζέας (04-06/05/2018), με έμφαση στον θαλάσσιο τουρισμό.
  • IFTM (International French Travel Market) – Top Resa, Παρίσι (25-28/09/2018), με έμφαση στον συνεδριακό και γαστρονομικό τουρισμό.
  • WTM, Λονδίνο (05-07/11/2018), με έμφαση στον πολιτιστικό, γαστρονομικό, θαλάσσιο τουρισμό όπως και στον τουρισμό πολυτελείας.
  • Philoxenia, Θεσσαλονίκη (15-18/11/2018), με έμφαση στον εσωτερικό τουρισμό.

Κατά την διάρκεια του έτους, θα υλοποιηθούν επίσης, δύο σημαντικές περιοδείες (road shows) σε επιλεγμένες αγορές στόχους, καθώς και δύο εξειδικευμένες παρουσιάσεις (workshops), που θα περιλαμβάνουν στοχευμένες ενέργειες παρουσιάσεων, όλων των δυνατοτήτων του τουριστικού προορισμού της Αττικής, σε τουριστικούς επαγγελματίες και δημοσιογράφους.

Επιπροσθέτως, καθ’ όλη την διάρκεια του έτους 2018, προγραμματίζεται η φιλοξενία μεγάλου αριθμού τουριστικών επαγγελματιών και δημοσιογράφων, σύμφωνα με την προβαλλόμενη κάθε φορά θεματική ενότητα του τουριστικού χαρτοφυλακίου της Αττικής.
Ειδικότερα, για την Τουριστική Προβολή της Περιφέρειας Αττικής κατά το έτος 2018, θα δοθεί έμφαση σε φιλοξενίες εκπροσώπων της τουριστικής αγοράς:

α) από την Κίνα, με αφορμή το «‘Έτος Τουρισμού Ε.Ε. – Κίνας 2018»,
β) από την Ρωσία, με αφορμή το «Αφιερωματικό έτος Τουρισμού Ελλάδας – Ρωσίας 2017-2018»,
γ) από τις Η.Π.Α.
δ) από τις παραδοσιακές αγορές της Αττικής, που εμφανίζουν σταθερή τουριστική παρουσία κατά τα τελευταία έτη (ενδεικτικά, αναφέρονται: Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, κ.ά.) καθώς και
ε) από τρίτες χώρες (τις μη παραδοσιακές αγορές της Αττικής), σύμφωνα με τις τάσεις της αγοράς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.